BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Soma üzerine Twitter'da soytarılık yapanlar

Allah'tan siyasetin gerçek aktörleri özellikle Twitter üzerinden yapılan densizliklere ayak uydurmuyor ve aynı yolda yürümüyor.

İnternet çağındayız. Akıllı telefonlarla her şeyi kumanda edecek hale geldik. Türkiye'de teknolojinin girmediği delik kalmadı. Ama hâlâ canlarımız toprak altında kalabiliyor. İşçilerimizin çalıştığı yeraltı cehenneme dönüşebiliyor.

Bir başka uygar ülkede benzer facialar yaşanıyor mu?

Niçin hep bizde?

"Kader" mi?

Aynı kaderi mesela Alman madenciler niçin hiç yaşamıyor?


*

Acı içindeyiz.

Allah hepimize sabır versin!

Başımız sağolsun!


*

Ülkemizde yaşanan bu acıların benzeri bir başka ülkenin insanını kenetliyor. Siyaset rafa kaldırılıyor, iktidar muhalefet elele verip acıları paylaşıyor. Bizde ise en acı günümüzde ayrışmalar daha da arttı, bu faciada bile iktidarın telaş halinde olduğunu söyleyecek densizler var.

Nazlı Ilıcak gibi...

Acı felaketin sorumluları kimse elbette hesap vermeli.

Ancak bu talepte bulunurken, siyasi mesajlar vermek yeraltında can veren insanlarımıza saygısızlıktır. Bir yarış hali, bir mesaj verme telaşı, öne çıkma gayreti. Nedir bu Allah aşkına? Kan üzerinde yıllarca siyaset yapan bu zihniyetten ne zaman kurtulacağız?

Allah'tan siyasetin gerçek aktörleri, özellikle Twitter üzerinden yapılan densizliklere ayak uydurmuyor ve aynı yolda yürümüyor. Başbakan, Bakanlar, muhalefet liderleri bu facianın üzerine toplumu ayrıştıracak mesajlardan kaçınırken, sırça köşklerde viskisini yudumlayanlar Twitter üzerinden ahkâm kesiyor!

Birileri bu densizleri sustursun artık!


*

Soma'daki facia sonrasında ilan edilen milli yas sadece bayrak indirmekle kalmamalı. Twitter üzerinden ahkâm kesen kimi elitlerin akşam programlarına bakmak lazım. Eğlence mekanları hiçbir şey olmamışçasına yine sabahlara kadar açık kalacak mı? Televizyon ekranları ilan edilen milli yasa rağmen vur patlasın çal oynasın yayınlarını sürdürecek mi?

Buna da bakmak lazım.


*

Tepeden buraya kadar ne yazıldıysa hikaye.

Soma'daki acıyı yaşayanlar bilir.

Allah bu acıyı yaşayan herkese sabır versin.

Rahmet diliyorum...