BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Soma maden kazası - Soma da son durum

Soma maden kazası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye Soma'daki maden faciasına ağlıyor. Soma ve Türkiye yüzlerce işçinin mahsur kaldığı madenden gelen kara haberle sarsıldı... Peki Soma'da son durum ne ve Soma'da ölen işçi sayısı kaç?

Abone ol

Türkiye Soma'daki maden faciasına ağlıyor. Yüzlerce işçinin mahsur kaldığı madenden gelen kara haberle sarsıldık.

Soma maden kazası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye Soma'daki maden faciasına ağlıyor. Soma ve Türkiye yüzlerce işçinin mahsur kaldığı madenden gelen kara haberle sarsıldı... Peki Soma'da son durum ne ve Soma'da ölen işçi sayısı kaç?

SOMA'daki maden kazasıyla Türkiye'nin yüreği dağlandı. Bugüne kadar ki en büyük ve en çok ölümün olduğu kaza olarak kayıtlara geçen faciada bilanço her dakika daha da ağırlaşıyor.

SOMA MADEN KAZASINDA KAÇ İŞÇİ ÖLDÜ?

Soma maden kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 245'e yükseldi.

soma, soma maden kazası, somada son durum, soma maden kazası son dakika

CHP'Lİ VEKİLDEN SOMA'DA ÖLEN İŞÇİLER İÇİN ÜRKÜTEN SAYI :
Ölü sayısı hakkında spekülasyonlar artmaya başladı. CHP Milletvekili Özgür Özel ürküten bir bilanço verdi. Vekilin açıklamasına göre 350 kişi yaşamını yitirdi.

SOMA'DA MADENDE YARALI İSİMLERİ : Soma faciasında yaralanan 88 kişinin kimliği belli oldu. Bu kişilerden 63'ü taburcu edilirken 25 kişinin tedavisi sürüyor. 

SOMA'DA ÖLÜ SAYISI 250 Mİ OLDU? : Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın sabah yaptığı ve ölen işçi sayısını 205 olarak duyurduğu açıklamadan sonra kamuoyuna hala yeni bir bilgi verilmiş değil. Buna karşılık madenden sürekli yeni cesetler çıkarılıyor.

Maden Mühendisleri Odası eski Başkanı Mehmet Torun'un iddiasına göre şu ana kadar 250'ye yakın maden işçisinin cesedi çıkarıldı. Torun, "Aslında bu bir iş cinayeti. 3 maden mühendisi meslektaşımızı kaybettik. Şu anda 250'ye yakın maden işçisinin cenazesi çıkarıldı. Ve 150 civarında da maden emekçisinin de şu anda mahsur kaldığını biliyoruz" dedi.

SOMA SON BİLGİ : Başbakan Erdoğan facianın olduğu maden ocağını ziyaret için geldi. Yoğun güvenlik önlemleri var. Abdullah Gül ve Kemal Kılıçdaroğlu da yarın gelecek. Başbakan'ın Soma ziyaretini yukardaki linkten canlı izleyebilirsiniz.

SOMA FACİASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI AMA O DA SKANDAL : Soma’da meydana gelen maden faciasıayla ilgili soruşturma açıldı ama gözaltına alınacaklar da öldü. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, yaptığı açıklamada, “Soruşturma başlatıldı, ancak ilk etapta gözaltına alınacak amirler de işçilerle birlikte hayatını kaybetmiş durumda” dedi.

YENİ BİLGİ : Soma'daki madenden 2 ceset daha çıkarıldı. Aileler kahroldu.

GÜL'DEN SON DAKİKA : Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin'e yapacağı geziyi iptal etti. Gül yarın Soma'ya gidecek.

soma, soma maden kazası, somada son durum, soma maden kazası son dakika

BAŞBAKAN İPTAL ETTİ:
Bir iptal haberi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Arnavutluk ziyaretini iptal ederek Soma'ya giden Erdoğan, haftasonu olan tüm programlarını da iptal etti.

BAKAN YILDIZ'DAN SOMA İÇİN AÇIKLAMA : Soma'da maden ocağında çıkan yangında ölenlerin sayısının 205'e yükseldi. Madende grizu patlaması meydana gelmedi. Maden ocağında çıkan yangın kısmen devam ediyor.

SOMA İÇİN TÜM TÜRKİYE'DE MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ : Başbakanlık'tan Soma'daki maden faciası sonrası yapılan açıklamada 3 günlük milli yas ilan edildiği duyuruldu. Yas ilanı kapsamında resmi törenler dışında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları da iptal edildi.

SOMA'DA ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANIYOR : Soma'da ölenlerin cenazeleri soğuk hava depolarına kaldırıldı. Depo önünde bekleyen aileler isimler okunmaya başlayınca birer birer yıkıldı.