BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Soma için işçiler tek yürek oldu

Kadıköy'de toplanan çeşitli sendika temsilcileri, 25 Mayıs Cumartesi günü "Taşerona Hayır" mitingi düzenledi. Aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş başta olmak üzere çok sayıda sendika ve meslek örgütü üyesi Soma için yürüdü.

Abone ol

Kadıköy'de toplanan çeşitli sendika temsilcileri, 25 Mayıs Cumartesi günü "Taşerona Hayır" mitingi düzenledi. Aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş başta olmak üzere çok sayıda sendika ve meslek örgütü üyesi "Soma'da meydana gelenin iş kazası olmadığı, iş cinayeti olduğu" vurgulayarak iktidara "Yeni Somalar olmasın!" diye seslendi.

Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin anıldığı mitingde, üzeri siyah örtüyle kaplı tabut taşındı. Olası bir gerginliğe karşı miting alanında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kortej eşliğinde Kadıköy Meydanı'na yürüyüşe geçen gruplar, Soma faciasında yaşamını yitiren madencilerin adlarının yazılı olduğu pankart taşıdı. Haydarpaşa ve Ayrılıkçeşme yönlerinden ayrı ayrı yürüyüşlerine devam eden sendika temsilcileri, Soma'da yaşamını yitirenleri temsilen üzeri siyah örtüyle kaplı tabut taşıdı. Yürüyüşte "Soma'yı unutma" yazılı döviz taşıyan grup, sık sık slogan attı. Yürüyüşün ardından miting alnında, Soma'daki maden faciası sonrası çekilen görüntüleri izletildi. Mitinge Somalı maden işçileri de katıldı.
Mitingte bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Soma'da yaşamını yitiren madencileri unutmayacaklarını söyledi. Arzu Çerkezoğlu,“Soma’da yüzlerce işçi arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan taşeron düzene karşı omuz omuza mücadelemizi yükseltmek için buradayız" dedi. Çerkezoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:"Günlerdir Türkiye işçi sınıfı ve Türkiye halkları Somadaki işçi kardeşlerine bir söz verdi. Soma’yı unutmayacağız, unutturmayacağız dedik. Soma’yı unutmamak unutturmamak demek; bu taşeron düzenini bu topraklardan silene kadar mücadeleyi yükseltmek demektir. Somayı unutmamak, unutturmamak demek; Soma’nın gerçek faillerinden yani başta iktidar partisinden hesap sormak demektir.”

Konuşmalarda Konuşmalardan sonra “Ruhi Su Dostlar Korosu” kısa bir müzik dinletisi yaptı.