BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Soma duruşması başlıyor! Kurtulanlar ifade verecek

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Soma’daki maden faciası davasının bugün yapılacak 4’üncü duruşmasında sağ kurtulan işçilerin ifadelerinin alınmaya devam edileceğini söyledi.

Abone ol

Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin 8’i tutuklu 46 sanık yargılandığı davanın 4. duruşması bugünAkhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu’nda görülecek.

800 POLİS GÖREVLİ

Duruşma öncesinde mahkeme salonu çevresinde polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alınarak barikatlar kuruldu. Mahkeme salonu ve çevresinde yaklaşık 800 polis memurunun görev alacağı belirtildi. Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, önceki duruşmalarda sanıkların ifadesi alınarak çapraz sorgularının yapıldığını, avukatların beyanlarının alındığını anımsattı.

Arslan, önceki duruşmada madenden sağ kurtulan tanıkların ifadelerinde görüldü ki asıl beyanlar onların ifadesinin alınmasıyla ortaya çıkıyor. 301 işçimizin nasıl öldüğünü, hangi ihmallerin olduğunu daha da ortaya çıkıyor. Bu anlamda  bilirkişi incelenmesine gittiğinde bu tanıkların beyanları çok önemli olacak. Her aşamada yeni tanıkların eklenmesi mümkün olacak.”