BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.425,19
HABER /  GÜNCEL

Soma da son durum ölü sayısı kaç oldu? 16 Mart

Soma'daki maden kazasında son durum sabah saatlerindeki ile aynı ve ölü sayısında değişiklik olmadı. Bunun sebebini Bakan Yıldız açıkladı. Soma maden kazası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Türkiye Soma'daki maden faciasına ağlıyor.

Abone ol

SOMA maden kazası tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Soma'da son durum ne Türkiye Soma'da yaşanan acı habere ağlıyor... Soma'da son durum ne? Bakan Taner Yıldız Soma'daki maden faciasında kaç işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı ve Maden faciası hakkında son dakika açıklamaları yaptı...

SOMA'daki maden kazasında dün gün boyu yeni bir ceset çıkartılamadı. Bunun sebebi ise göçükte kalan madencilerin yangının merkezi olan yere yakın bulunmaları.

Enerji Bakanı Taner Yıldız gece yarısı yeni bir açıklama daha yaptı. Bakan Yıldız ölü sayısının 284'e ulaştığını açıkladı.

Türkiye tarihine en büyük maden faciası olarak geçen Soma'da canlı bulma umudu tükenmiş durumda. Son 24 saatteki çalışmalarda madenden canlı çıkarılan olmadı.

soma, soma maden kazası, somada son durum
SOMA'DA ÖLÜ SAYISI ARTMADI ÇÜNKÜ...

Enerji Bakanı Yıldız öğle saatlerinde yeni bir açıklama yaptı ve yangının asıl noktasına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Yangının tamamen söndürülmediğini belirterek bu gerçekleşince kurtarma faaliyetlerine hız vereceklerini söyledi. Taner Yıldız, yangın sebebiyle şu ana kadar yeni bir ceset çıkartamadıklarını açıkladı. Haliyle gün boyunca ölü sayısında bir değişiklik olmadı.

MADEN DE YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ İÇERİ GİRİLDİ

Akşam saatlerinde madendeki yangın kontrol altına alındı ve kalan madenciler için yeniden kurtarma çalışmaları başlatıldı.

SOMA'DA İHMALE GÖZ YUMMAYIZ

Bakan Yıldız olayın faillerine ilişkin soruştarmayla ilgili de 'İster kamu sektörden ister özel sektörden, burada herkesin canı var. Kimsenin ihmaline göz yummayız. Soruşturma sonunda ortaya çıkacak" dedi.

SOMA İÇİN İLK RAPOR ÇIKTI : TRAFO DEĞİLMİŞ

Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciayla ilgili olarak Ankara’da enerji yönetimine ulaşan ilk bilgilerin ayrıntıları ortaya çıktı.

İlk bilgilere göre elektrik sisteminde bir arıza yaşandı. Teknisyenler, arızanın giderilmesi için çalışmaya başladı. Bu sırada, elektrik panosundaki ‘kablo başlığı’ yangına yol açtı.

soma, somada son durum, soma maden kazasıi

SOMA'DA İÇERDE KAÇ KİŞİ VAR?

Madende hala kaç işçinin olduğu tam olarak bilinmiyor. Başbakan Erdoğan dün yaptığı açıklamada 120 civarında işçinin içerde bulunduğunu söylemişti. Bu da ölü sayısına yönelik tahminleri 500 civarına çekti. Madendeki kurtarma çalışmalarına katılan işçiler ise farklı rakamlar veriyorlar ve içerde 250'ye yakın ceset olduğunu iddia ediyorlar.

TÜRKİYE'NİN AĞLADIĞI GÜN OLDU

Soma faciasında yaşamını yitirenler bugün toprağa verildi. Otopsileri yapılan madencilerin cenazeleri aileleri tarafından köylerine taşındı. Soma'dan bugün gün boyu ağıtlar yükseldi. Yürek dağlayan cenaze görüntüleri aşağıdaki linkte.