BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  POLİTİKA

Solda TKP kavgası!

Türkiye Komünist Partisi’nin, kısa adıyla TKP’nin Türkiye’nin 68. siyasi partisi olarak ‘resmen’ kurulduğunun duyurulması, solda TKP kavgasına sahne oldu.

Abone ol

Sabah saatlerinde, yeni kurulduğu açıklanan TKP'den gelen "Varlığı Cumhuriyet öncesine dayanan, siyasal yaşamını 1920 yılından beri illegal olarak sürdüren Türkiye Komünist Partisi, bugün bütün yasal işlemler tamamlanarak resmen kurulmuş oldu. Türkiye Komünist Partisi adını ve TKP kısaltmasını kullanacak olan parti, Türkiye'nin mevcut 68. siyasi partisi olarak tescillenmiş ve Ankara'da kurulu bulunan genel merkezinde faaliyetlerine başlamıştır" açıklaması, zaten bu isimle siyasi faaliyette bulunan mevcut TKP'nin tepkisine neden oldu.

Mevcut TKP'den yapılan açıklamada, "Kurulan parti değil tezgah" denilirken, "Kimileri işçi sınıfının partisinin bir devlet dairesine dilekçe vererek kurulduğunu zannedebilir. Böyle kurulan bir takım tabela partileri olabilir de. Ama Türkiye Komünist Partisi 92 yıllık tarihinde bütün atılımlarını sınıf mücadelesinin içinde hayata geçirmiştir. Kurulduğu iddia edilen, daha doğrusu 'kurdurtulduğu' anlaşılan parti, komünist hareketi itibarsızlaştırmayı amaçlayan bir provokasyondan başka anlama gelmiyor. Türkiye Komünist Partisi de bu girişimi sadece bir provokasyon, bir sahtekarlık olarak dikkate alacaktır" denildi.