BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Solcu yönetmen Meral Akşener'in partisinde

Meral Akşener yeni partisini açıklamaya hazırlanırken, kurucuların kimler olduğu da ortaya çıkıyor. Solcu yönetmen Onur Aydın, Meral Akşener'in partisinde siyaset yapacak.

Abone ol

Meral Akşener, partisinin kuruluşunu yarın açıklayacak. Partinin kuruluşu yaklaşırken kurucular kurulunda kimlerin olduğu da yavaş yavaş öğreniliyor.

O isimlerden birisi kendisini 'solcu' diye tanımlayan ödüllü yönetmen Onur Aydın. Aydın, Kanal D'den Fulya Soybaş Işık'a konuştu:

"KİMSENİN GÖMLEĞİNİ ÇIKARMASI İSTENMİYOR"
"Bu partide kimsenin gömleğini çıkarması istenmiyor. Herkes mevcut gömleğiyle aslında partinin içerisinde yer alacak. Sadece ortak bir üniforma giyeceğiz üzerimize. Bu üniformanın adı da vatanseverlik üniforması."

"VATANSEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI"
Muhabirin "Akşener'in ülkücü bir geçmişi var?"  sorusuna Aydın, "Akşener'in partisi tanımladığı yere doğru bakmak gerekiyor. Vatanseverlerin buluşma noktası. Kimliğimizden düşüncelerimizden vazgeçmiş değiliz." yanıtını verdi.

BERKİN ELVAN'A ADAMIŞTI
Onur Aydın, 2014'te ödül aldığı Adana Altın Koza Film Festivali'nde sahnede "Birincisi büyük usta Yılmaz Güney’e, ikincisi küçük usta Berkin Elvan’a adıyorum." diye konuşmuştu.