BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  GÜNCEL

Şoke eden hava durumu kar geliyor!

Yurt genelinde sıcaklık düşüyor hava durumu raporlarına göre 8 Nisan 18.30'dan sonra başta Ankara olmak üzere Eskişehir, Bolu, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta'da kar yağışı görülecek.

Abone ol

Yurt genelinde sıcaklıklar düşüyor hava durumu raporlarına göre yurdun iç kesimlerinde sert sıcaklık düşüşleri ve kar yağışı görülecek. Bu akşam yani 8 Nisan 18.30'dan sonra başta Ankara ve Bolu olmak üzere birçok ilde karla karışık yağmur ve yer yer sert kar yağışı görülecek. Eskişehir, Bolu, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta hava durumu kötü bu illerde de yoğun karla karışık yağmur bekleniyor.

Bahar aylarında görülecek kar yağışı için meteoroloji ulaşımda aksamalar ve su baskınları için vatandaşları uyardı. Bugün özellikle İstanbul'da güneş aralıklarla yüzünü gösterse de öğleden sonra kara bulutlat etkili olacak ve yer yer şiddetli yağışlar görülecek. Ankara'da gece saatlerinden sonra kar yağışı görülebiliri hava soğuyor.

hava-durumu-2.20150408131953.jpg

KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI!

İç kesimlerde ise yoğun şekilde karla karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar yağışı görülebilir. Yağışların; gece saatlerinde Antalya'nın kuzeyi ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bolu, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumu-ankara.jpgAnkara, Eskişehir, Bolu, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile zamanla Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinden itibaren Antalya'nın kuzeyi ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, Tekirdağ ile bölgenin doğusunun ise aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Sakarya'nın güney ve doğusunda yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli(30-60 km/saat), gece saatlerinden sonra fırtına ( 60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

istanbul-hava-duurmu.jpg

BU İLLERE KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; gece saatlerinde Antalya'nın kuzeyi ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bolu, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

hava-durumu-3.20150408132221.jpg


HAVA SICAKLIĞI AZALIYOR

İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve batı, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Güney Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in doğu kıyıları, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (30-60 km/saat), İç Anadolu'nun doğusu, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile zamanla Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde Antalya ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ULUDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da etkili olan yağış dolayısıyla kar kalınlığı 1,5 metre ölçüldü.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, "oteller bölgesi"nde son günlerde görülen yağış nedeniyle kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı.

Hava sıcaklığının gece en düşük sıfırın altında 6, gündüz de sıfırın altında 1 derece olduğu Uludağ'da kar yağışı sürüyor.

Kent merkezini Uludağ'a bağlayan yolda kayan araçlar, çekicilerle kurtarılıyor.

Jandarma trafik ekipleri, sis nedeniyle görüş mesafesinin iyice azaldığı bölgede, araçlarında zincir ve çekme halatı bulunmayan sürücülerin zirveye doğru çıkmasına izin vermiyor. Karayolları görevlileri ise yolda kalan araçları kurtarmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

BOLU DAĞI'NDA SİS VE KAR UYARISI

 D-100 karayolunun BoluDağı geçişinde kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Kar yağışı, karayolunun özellikle Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere ve Bakacak ile Bolu sınırları içindeki Seymenler ve Elmalık mevkilerinde etkisini sürdürüyor.

hava-durumu.20150408131930.jpg

Aralıklarla süren yağış nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı, görüş mesafesi ise sis dolayısıyla 30 metreye kadar düştü.

Karayolları görevlilerinin tuzlama çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Yağışın, Düzce ve Bolu'nun yüksek kesimlerinde yer alan Abant, Gölcük, Yedi Göller, Topuk Yaylası, Güzeldere, Odayeri, Kardüz mevkilerinde de etkili olduğu bildirildi.