BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
HABER /  GÜNCEL

Sokağa çıkma yasağı ve operasyon sürüyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

Silvan'da dün 07.00'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya yönelik başlatılan operasyon dolayısıyla güvenlik güçlerince ilçeye giriş-çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor.

Diyarbakır'da bir araya gelen, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek''in de aralarında bulunduğu bir grup, konvoy halinde ilçeye gitmek istedi.

Gruptakileri taşıyan araçlar, ilçe girişinde polis ekiplerince durduruldu. Milletvekilleri Aydoğan ve Yiğitalp ile DBP Eş Genel Başkanı Yüksek'in bulunduğu aracın ilçeye geçişine izin verildi. Bir süre kaldıkları ilçeden ayrılan Aydoğan, Yiğitalp ve Yüksek, polis noktasına yakın bir benzinlikte beklemeye başladı.

Dağılmayan gruba müdahale edildi

Aydoğan, Yiğitalp ve Yüksek'in benzinlikte olduğu sırada yolda bekleyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bazı kişiler, polise taşlı saldırıda bulundu.

Grubun bekleyişi devam ediyor.