BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  GÜNCEL

Şok! Öldü denilen terörist Soçi zirvesinde ortaya çıktı!

SOÇİ zirvesinde Reyhanlı saldırısının katil zanlısı Mihraç Ural'ın olması şoke etti. Terörist ilan edilerek hakkında kırmızı bülten çıkartılan ve Suriye'deki çatışmalarda öldüğü söylenen Acilciler Grubu lideri Mihraç Ural resmi davetli olarak zirvede boy gösteriyor.

Abone ol

Suriye'nin kaderini belirleyecek toplantı Rusya'nın Soçi şehrinde gecikmeli başlarken kriz yaratacak bir isim objektiflere takıldı. Suriye'deki birçok katliamda parmağı bulunan ve 11 Mayıs 2013'te Reyhanlı'da düzenlenen saldırıda 52 kişinin ölümünden sorumlu olan terörist Mihraç Ural Soçi zirvesinde resmi davetli olarak boy gösterdi.

Mihraç Ural ve grubu daha önce Suriye rejiminin istihbaratı ile irtibatlı olduğu için terörist ilan edilmiş ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı istenmişti. 2013'teki kanlı Reyhanlı saldırısının sorumlusu olarak gösterilen Ural'ın 2016 yılının mart ayında muhaliflerin saldırısında öldürüldüğü iddia edilmişti.

TERÖRİST RESMİ DAVETLİ : Rusya'nın Soçi kentindeki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne Reyhanlı katilinin resmi davetli statüsünde katıldı.

SOÇİ ZİRVESİ GECEKMELİ BAŞLADI : Soçi zirvesi yaklaşık bin 500 Suriyeli delegenin katıldığı kongre, 2,5 saatlik gecikmenin ardından Şam Ticaret Odası Başkanı Gassam el-Kalla'nın açılış konuşması ile başladı.
Ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mesajını okudu. Lavrentiyev, son oturumda sonuç bildirisinin açıklanacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Cenevre ofisinden yapılan açıklamada da dün öğle saatlerinde Soçi'ye ulaşan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da kongrenin açılışına katıldığı bildirildi.

TÜRKİYE BİZİ TEMSİL ETSİN : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılan Suriyeli muhaliflerin, kendilerinin Türkiye tarafından temsil edilmesini istediklerini bildirdi. Çavuşoğlu, "Toplantının başında bir şeyler oldu ama sıkıntı yok, hallettik. Muhalifler, 'Bizim adımıza Türkiye olacak. Bizi Türkiye temsil edecek.' dedi ve yetkiyi Türkiye'ye verdiler." diye konuştu.

Çavuşoğlu, zirvede bir anayasa komisyonunun oluşturulacağını belirterek, komisyona Türkiye, İran ve Rusya'nın eşit sayıda üye vereceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, anayasa komisyonunun Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın başkanlığında oluşturulacağını bildirdi.

Mihraç Ural kimdir? Reyhanlı'da kaç kişiyi öldürmüştü?