BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.477,75
HABER /  GÜNCEL

Şok olay... Kadın veli, erkek öğretmeni okulda bıçakladı

Bursa'daki İhsan Dikmen İlkokulunda eğitim gören çocuğunun sınıf öğretmeni Tolga Taştan ile tartışan Necla K., öğretmeni sırtından ve bacağından bıçakladı...

Abone ol

BURSA'da, 42 yaşındaki Necla K.,ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi oğlunun öğretmeni 38 yaşındaki Tolga Daştan’ı,çocuğuyla ilgilenmediği iddiasıyla çıkan tartışmada bıçakladı.

Sırtından ve bacağından yaralanan öğretmen hastaneye kaldırılırken, anne gözaltına alındı. Olayın duyulmasının ardından okula gelen birçok veli, eğitimin devam etmesine rağmen çocuklarını alarak evlerine döndü.

Olay, merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi İhsan Dikmen İlkokulu’nda bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Necla K., 4’üncü sınıfta eğitim gören oğlunun sınıf öğretmeni Tolga Daştan ile görüşmek için okula geldi.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANDI

Necla K., oğluyla yeteri kadar ilgilenmediğini öne sürdüğü öğretmen Tolga Daştan ile tartışmaya başladı. Koridorda, öğrenci, öğretmen ve velilerin önünde meydana gelen tartışma sırasında öfkelenen Necla K., yanında getirdiği bıçağı çıkarıp,öğretmen Tolga Daştana saldırdı. Çıkan arbedede öğretmen Tolga Daştan sırtından ve bacağından yaralandı. Tolga Daştan,müdür odasına kaçarak kapıyı kapattı.

Haber verilmesi üzerine okula sağlık ekipleri ve polis geldi. 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Tolga Daştan, Muradiye Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Polis, yaralama şüphelisi Necla K.’yi suç aleti bıçak ile birlikte gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖGRETMEN TABURCU OLDU

Bursa'da bu sabah merkez Yıldırım İlçesi İhsan Dikmen İlkokulu'nda meydana gelen olayda, bir öğrencisinin annesinin bıçaklı saldırısı sonucu sırtından ve kolundan yaralanan öğretmen Tolga Daştan, Muradiye Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.  Olayın duyulmasının ardından okula gelen birçok veli, eğitimin devam etmesine rağmen çocuklarını alarak evlerine döndü.

ŞİDDETE KINAMA

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğulu olay sonrası okula giderek bigi aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Türkoğlu, "Bu okulda daha önceden benzer olaylar yaşandı. Bursa'da okullarımızın güvenliği ne yazık ki çocuklarımıza emanet. Okullarda resmi güvenlik görevlisi olmadığı müddetçe şiddetin önüne geçilemeyecektir. Şöyleki; tekli öğretim yapan okullar için en az bir , ikili öğretim yapan okullar için en az iki güvenlik görevlisi hizmeti alımı yapılmalılıdır. Ayrıca öğretmene saldırı topyekün eğitime, bilime ve Türkiye'nin geleceğine yapılan saldırıdır. Şiddetli kınıyoruz. Uzun süredir belli mihraklarca kamu çalışanlarının itibasızlaştırılmasının bir sonucudur bu" dedi.