BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  GÜNCEL

ŞOK! İnegöl Köfte GDO'lu çıktı!

GDO skandalı giderek büyüyor. 22 firma hakkında işlem yapılırken meşhur İnegöl Köfteleri de GDO'lu çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER - A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı, geçen hafta GDO’lu gıda skandalını ortaya çıkarmıştı…

22 firmayla ilgili numuneler Boğaziçi Üniversitesinde de tahlil edildi. Çıkan rapor şok edici oldu. Hem o firmalar hem İnegöl Köftesi GDO'lu çıktı.

Hayvan yemi olarak yurda giren GDO'lu ürünlerin gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılıp kullanılmadığını araştıran Deşifre ekibi, İstanbul genelinde ünlü marketlerden toplanan 30 farklı numuneyi Türklab üyesi yetkili laboratuvarlarda analiz ettirmiş, analiz sonuçları korkunç gerçeği gün yüzüne çıkarmıştı.

Çikolatadan dondurmalara, cipslerden ekmek yapımında kullanılan una kadar 30 farklı numuneden 8’inde GDO bulunmuştu.Deşifre’nin yayının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı GDO’lu gıda ürettikleri tespit edilen 22 firma hakkında yasal işlem başlattıklarını açıklamıştı..

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ”NDEN ŞOK RAPOR!

Tüm bu gelişmelerin ardından Deşifre Programı, Türklab laboratuarlarında analiz edilen ürünlerin şahit numunelerini, uluslararası standartlara sahip Boğaziçi Üniversitesi Biyoteknoloji Laboratuarı’nda da analiz ettirdi.

İNEGÖL KÖFTEDE GDO ÇIKTI

Dün gece Deşifre programının canlı yayınına bağlanan Boğaziçi Üniversitesi Biyoteknoloji Arge Direktörü Dr.Mustafa Kolukırık, analizlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Dr. Kolukırık, sonuçların Türklab Laboratuarı’nın sonuçlarıyla örtüştüğünü belirtirken “başta İnegöl Köfte olmak üzere, araştırma yaptığımız ürünlerin hepsi GDO içeriyor. Bizim araştırmada uyguladığımız yöntem tüm dünyanın kabul ettiği bir yöntem, istenilmesi durumunda çalışmamızı ilgili bakanlıkla da paylaşmaya hazır” dedi.

Prof. Dr. Kenan Demirkol; GDO’lu mısır yiyen bir çocuğa, mısırla birlikte tarım ilacı da yedirildiğine dikkat çekti.

BÜTÜN FİRMALAR AÇIKLANACAK

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Arslan da; GDO’lu gıda üreten firmaları açıklamak için mahkeme sonucunu beklediklerini dile getirerek “biz çok büyük bir yasayla çalışıyoruz. İnsan sağlığı açısından tehtit oluşturan mevzuatlarımızda ürünlerle ilgili bir hata yapıldıysa biz bununla ilgili tespitlerini yaparız cezalarını veririz dedi. Arslan: Şuana kadar yapılan denetimlerde 22 firmanın GDO”lu gıda ürettiğini tespit edip bu ürünleri piyasadan toplattık, haklarında da yasal işlem başlattık.Bu firmaların açıklanması konusunda mahkemenin nihai kararını beklemek zorundayız” şeklinde konuştu.