BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Şok iddia: Kelepçelenip dövüldüler

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde, trafik polisleri ile tartışan Şaban Tunca ve Fikret Tunca isimli kardeşler hastanelik oldu. Polisler ...

Abone ol

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde, trafik polisleri ile tartışan Şaban Tunca ve Fikret Tunca isimli kardeşler hastanelik oldu. Polisler tarafından dövüldüğü iddia edilen kardeşlerden biri beyin kanaması geçirdi.
İddialara göre; Derinkuyu ilçesinde bir fabrikanın şoförü Hikmet Şahin’in kullandığı kamyon ağır tonajı olduğu gerekçesiyle ilçe çıkışında trafik polisleri tarafından durduruldu. Trafik polislerinin kural ihlali yaptığı gerekçesiyle araca ceza uygulayacağını söylemesi üzerine araç şoförü, fabrika sahipleri Şaban Tunca (35) ve kardeşi Fikret Tunca’yı (28) arayarak olayı haber verdi. Daha sonra olay yerine gelen Tunca kardeşler ile polisler arasında tartışma yaşandı.
Bu sırada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen takviye ekiplerin yardımı ile polis otosuna bindirilen Tunca kardeşler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükten bir süre sonra ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kardeşlerden Şaban Tunca’nın beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından Şaban Tunca yoğun bakıma alındı. Fikret Tunca ise hastanenin acil servisinde ayakta tedavi edildi.

"GÖZLERİMİ AÇAMADIM"
Trafik polislerinin çevirdiği ve Tunca kardeşlerin sahibi olduğu kamyonun şoförü Hikmet Şahin, “Kamyon ile trafikte ilerlerken polisler ters şeritten gelerek beni durdurdular. Bana ceza yazacaklarını söylemeleri üzerine ben de Şaban ve Fikret Tunca’yı aradım. Onlar trafik polislerine 20 gün önce aynı suçtan ceza yediğini ve yeniden ceza yazmamaları konusunda ricada bulundu. O sırada tartışma başladı. Karakola başka polisler de geldi. Polisler daha sonra bize biber gazı sıktı. Ben gözlerimi açamadım ve bize kelepçe taktılar. Sonrasında iki kardeşi içeri götürdüler ve ardından hastaneye geldik. Şu anda Şaban Tunca’nın durumu kötü ve hayati tehlikesi devam ediyor” dedi.
Tunca kardeşlerin yakınları ise, Şaban ve Fikret Tunca’nın karakolda polislerden elleri kelepçeli bir vaziyette dayak yediklerini iddia etti.
Bu arada olayla ilgili olarak Derinkuyu Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri ise şahıslardan Şaban Tunca’nın karakol merdivenlerinden indiği sırada ayağının demirlere takıldığını ve düştüğünü ileri sürdü.
(İHA)