BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  DÜNYA

Şok iddia! ABD, Deyrizor'da 215 Rus askerini öldürdü

Geçen hafta Deyrizor'da enerji sahaları için yaşanan çatışmayla ilgili bomba bir iddia gündeme geldi. ABD bombardımanında Deyrezzor’da 215 Rus vatandaşının öldürüldüğü iddia edildi.

Abone ol

Geçen hafta başı, ABD liderliğindeki koalisyon güçleri ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından Deyrezzor’da 215 Rus vatandaşının öldürüldüğü iddia edildi. The Defense Post’taki Anna Varfolomeeva imzalı haberde, ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyon güçleri, perşembe günü yaptığı bir açıklama ile, Suriye rejimine bağlı güçler tarafından, SDG güçlerini hedef alan “kışkırtılmamış bir saldırıya” yanıt verildiğini duyurdu.

'253 RUS ASKERİ GİTTİ 196'SI ÖLDÜ' İDDİASI: Askeri yetkililer, koalisyona bağlı F-22A Raptor, MQ-9B Reaper, F-15E Strike Eagles savaş uçakları ve AC-130 savaş helikopterleri dahil, ABD ordusuna ait Apacpe helikopterlerinin de rejim yanlısı güçlerle çatışmada kullanıldığını açıkladı. Bugün Rus sosyal medya ağı VKontakte’de, Deyrezzor’daki çatışmaya 253 Rus askerinin gönderildiği ve 196’sının saldırı sırasında hayatını kaybettiği belirtilen bir paylaşımda bulunuldu.

PARALI ASKERLER VE RUS GÜÇLERİ: Öldürülenlerin, ağır silah ve tanklarla donatılan özel güvenlik şirketi PMC Wagner tarafından işe alınan paralı askerlerin yanısıra, Rus Özel Operasyonlar Güçleri’nden oluştuğu belirtildi. İddiaya göre, Koalisyon ve SDG’nin saldırısı dört saat sürdü. Çatışma, topçu atışlarıyla başladı ve ardından Lockheed AC-130 Spectre ve helikopter saldırılarıyla devam etti.

İŞTE O PAYLAŞIM: Paylaşımda şu bilgilere yer verildi: “Çoğunun durumu ağır olan yaralılar Rusya’ya getirildi. Yaralar korkunç. Çoğunun yüz ve kafa bölgelerinde kötü yaralanmalar mevcut. Çoğu bacağını kaybetmiş durumda. En iyisini umut etsek de ne kadarının hayatta kalacağını bilmiyoruz. Öldürülenler ise tanınmaz halde, kimliklerini tespit etmek imkansız.”

SES KAYITLARI YAYINLANDI: Aynı paylaşımda, Rus kayıpları ile ilgili saldırı sırasında orada olduğunu belirten kimliği açıklanmayan kişilerin telefon görüşmelerinin ses kayıtları da dolaşıma sokuldu.

 O konuşmalardan birinde şu ifadeler yer alıyor:

Adamlara seslendim. Bir sıra oluşturmuşlardı ve mevzide değillerdi… mevziye 300-700 metre kadar mesafedeydiler. Bir müfreze ilerledi ancak tüm sıra hareket etmiyordu. O güçler Amerikan bayrağı salladı ve bunları hedef alan yoğun topçu ateşi başladı, sonra da helikopterler geldi…”

Aynı kişiye göre, SDG o birliğe doğru toplu ateşi başlattı ve 20-215 Rus saldırıda  hayatını kaybetti.