BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  DÜNYA

Şok gelişme! PKK Rakka kentine girdi

Rakka'ya başlatılan operasyon sonrası PKK'nın Suriye bağlantısı YPG'nin büyük çoğunluğunu oluşturduğu SDG, DEAŞ'ın fiili başkenti Rakka'nın doğusundan kente girdi.

Abone ol

AFP haber ajansı, terör örgütü PKK'nın Suriye bağlantısı YPG'nin büyük çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), DEAŞ'ın fiili başkenti Rakka'nın doğusundan kente girdiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı, sabah saatlerinde SDG'nin Rakka'nın doğusundaki el Maslab kasabasına ve kentinde kuzeyine yönelik harekât başlattığını duyurmuştu.

HAREKAT ŞAFAK VAKTİNDE BAŞLADI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdürrahman ise "Harekât bu sabah şafak vaktinde başladı" ifadesini kullandı. SDF adına bir yetkili ise Rakka'nın kuzeyi, doğusu ve batısından askeri harekât başlatıldığını söyledi. Abdurrahman, gece boyunca kente ağır hava saldırısı yapıldığını belirtti.

YILDIRIM: TEHDİT GELİRSE CEVABI VERİLECEK

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında Rakka operasyonuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Rakka'da ABD terör unsurları ile başlattığı operasyon devam ediyor bu konuda defalarca ikazımıza rağmen maalesef dostumuz müttefikimiz bir işbirliğine gitti. Türkiye olarak ülkemizin zarar görmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Terör vatandaşımızı nerede tehdit ederse etsin anında cevabı verilecek.

RAKKA İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ

Rakka operasyonu sonrası ortaya çıkacak durumu yakından izliyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz. Bölgede yürüttüğümüz çabaların barış için ne kadar önemli olduğu görüldü. Güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz.