BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Şok gelişme! O ülke Eurovision'dan çıkarıldı!

Romanya, 2007'den bu yana birikmiş borçlarını ödemediği gerekçesiyle 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çıkarıldı.

Abone ol

Avrupa Yayıncılar Birliği (EBU), Romanya'da kamu yayıncılığı yapan Televiziunea Romana'nın (TVR) 16 milyon İsviçre frangı borcu bulunduğunu bildirerek, Romanya hükümetine borcunu ödemesi için 20 Nisan'a kadar süre tanımıştı.
 
EBU Genel Müdürü İngrid Deltenre, yaptığı açıklamada, Romanya  devletinin kamu televizyonunun borçlarından yasal olarak sorumlu olduğunu ve borucunu ödemediği için yarışmadan çıkarıldığını bildirdi. Deltene, "Bu sorunu  çözmeye yönelik bütün girişimlerimize karşı Romanya hükümetinden hiçbir yanıt  alamamak çok hayal kırıklığına uğratıcıydı" ifadelerini kullandı.

EBU, 56 ülkeden 73 kamu yayıncısı kuruluşun üye olduğu ve kar amacı  gütmeyen bir birlik ve devamı üyelerin aidatlarıyla mümkün oluyor.

Romanya, ayrıca Eurovision yarışmasından dışlanmanın yanı sıra EBU'nun  üyelerine sağladığı Eurovision News ve sports News programlarına erişim ve bazı  spor karşılaşmalarının yayın hakları gibi hizmetlerden de yararlanamayacak.

Romanya'yı "Moment of Silence" şarkısıyla temsil etmeye hazırlanan 24  yaşındaki sanatçı Ovidiu Anton, sosyal medyadan "Sevgili dostlar, sonunda resmi bir yazı alabildim. Gülümsemeye ve kendimi hayal kırıklığına kaptırmamaya  çalışıyorum ama bu haksızlık" paylaşımında bulundu.

EBU, sanatçının şarkısını elektronik ortamda indirilmek ya da  dinlenmek üzere muhafaza edeceğini bildirdi.

Romanya, 1982 yılında şarkısının bir halk türküsünün bestesi olduğu ve  orijinal sayılamayacağı gerekçesiyle yarışmaya alınmamıştı.

2016 Eurovision Şarkı Yarışması, İsveç'in başkenti Stockholm'de Mayıs  2016'da gerçekleşecek.