BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Soğuktan ve açlıktan dondular

Bolu Aladağ'a götürülüp bırakılan köpekler, soğuktan ve açlıktan dolayı donarak can verdi.

Abone ol

Bolu'da, Aladağ'a terk edilen köpekler açlıktan ve soğuktan donarak ölürken, Gerede İlçesi'nde ise vurulan köpeklerin dere yatağına atılması tepki topladı

Bolu ile Seben arasındaki Aladağ'da yolculuk edenlerin birkaç gündür yol kenarlarında toplanan köpekler dikkatlerini çekerken, yol boyunca dağılan yaklaşık 50-60 köpekten bazılarının açlıktan ve soğuktan donarak öldükleri görüldü. 

BOLU'DA SOĞUKTAN DONDULAR

Telef olan köpeklerin üzeri karla kaplanırken, bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarında park ederek, hayvanlara ekmek attı. Aç kalan köpeklerin ekmekleri almaya çalışırken birbirlerine saldırması ise ürküttü. Köpeklerin kimler tarafından bırakıldığı bilinmezken, şikayetler üzerine Bolu Belediyesi ekipleri köpekleri toplamaya başlayarak hayvan barınağına götürdü.

GEREDE'DE İSE KÖPEKLER VURULDU

Gerede İlçesi'nde ise köpeklerin vurularak dere yatağına atılması vatandaşların tepkilerine neden oldu. Ölen köpeklerin görüntülerini sosyal medyada paylaşanlar Gerede Belediyesi'ne tepki gösterdiler. Gerede'ye giden BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, hayvanların öldürülerek atıldığı dere yatağına giderken, belediye görevlilerine tepki gösterdi. Gerede Belediyesi'ne ait köpek barınağına da giden Mahmut Alan, barınakta hiç köpeğin olmadığını görünce şaşırdı.

HAYVANLARI ÖLÜME TERKETTİLER

Köpeklerin Aladağ'a bırakılmasına ve Gerede'de köpeklerin vurulmasına tepki gösteren Mahmut Alan, "Aladağ'a giderek aç kalan hayvanları besledik. Köpekler toplanarak burada terk edilmiş. Açlıktan ve soğuktan donarak ölmüşler. Kim tarafından toplanıp buraya bırakıldılar bilmiyoruz. Ancak, kar yağışının etkili olduğu, kışın en sert yaşandığı bir yerde hayvanları ölüme terk etmek vicdana sığmaz" dedi.

Gerede Belediyesi'nin hayvanları tüfekle vurarak öldürmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Mahmut Alan, "Gerede Belediyesi daha önce köpekleri kuduz oldukları gerekçesiyle öldürmüştü. Bizler de hayvan dernekleriyle birlikte şikayette bulunmuştuk. Ancak, Gerede Belediyesi köpekleri yakalayarak barınaklara koymak yerine hayvanları vurmaya devam ediyor. Gerede'den hayvan dostlarından gelen şikayetler üzerine yeniden ilçemize gittim. Gerede Belediyesi'ne ait barınağa gittiğimde çok ilginç bir durumla karşılaştım. Barınakta bir tane dahi köpek yoktu. Belediye köpekleri yakalamak yerine bulundukları yerde vuruyor" diye konuştu.