BIST 9.583
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.474,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Soğan tarlasında kavga kanlı bitti

Mevsimlik işçilerle, işçi çavuşları arasında çıkan silahlı, taş ve sopalı kavgada işçi çavuşu 2 kardeş öldü, 3 kişi yaralandı.

Abone ol

Ankara`nın Polatlı ilçesi ile Konya`nın Çeltik ilçesi sınırında, Şanlıurfa ve Diyarbakır`dan aileleriyle birlikte gelen mevsimlik işçilerle, işçi çavuşları arasında çıkan silahlı, taş ve sopalı kavgada işçi çavuşu 2 kardeş öldü, 3 kişi yaralandı.


Polatlı`nın Hacıosmanoğlu köyü yakınlarında çadır kurarak çalışan, Şanlıurfa ve Diyarbakırlı tarım işçileri ve Polatlı`da yerleşik Şanlıurfalı amele çavuşları arasında, soğan çuvalının içinden taş çıkması nedeniyle kavga çıktı.


Kavgada, Polatlı`nın Hacıosmanoğlu köyüne sınır olan Konya`nın Çeltik ilçesinden gelen amele çavuşları İsa ve Eyüp Elçi kardeşler silahla vurularak öldürüldü. Taş ve sopaların da kullanıldığı kavgada, kimliği belirlenemeyen 3 işçi yaralandı.


Şanlıurfa ve Diyarbakır`dan gelen ve cinayetle sonuçlanan kavgaya karışan aileler can güvenliklerinin olmaması nedeniyle yakınlardaki çukur bir bölgeye saklanarak jandarmadan cep telefonuyla yardım istedi.
Aralarında çocukların da bulunduğu 150 kişiden oluşan grup, Polatlı Yenimehmetli köyü Jandarma Karakolu sorumluluk bölgesinde korumaya alındı.


Konya Çeltik Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cesetler, bugün Polatlı Şehir Mezarlığı`nda toprağa verilecek.