BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şoför yolcuları nasıl kurtardı?

Bornova’da freni boşalan belediye otobüsünün şoförü Raif Korkmaz, akıllı yönetimiyle yolcuları kurtardı.

Abone ol

Freni boşalan otobüsün şoförü, sol tarafta oturan yolcuları sağa geçmeleri için uyardı. Yolcular sağa geçince otobüsü sol tarafından duvara çarptırarak faciayı önledi

Bornova’da freni boşalan belediye otobüsünün şoförü Raif Korkmaz, sol tarafta oturan yolcuları sağ tarafa geçmeleri için uyararak faciayı önledi. İki katlı evin balkonuna çarpan otobüste bulunan 15 yolcu ölümden döndü. Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu dört kişi hafif yaralandı.

İZULAŞ’ın Evka 4-Bornova Metro seferini yapan otobüs dün saat 16.00 sıralarında 15 yolcuyla hareket etti. Kızılay mahallesine geldiğinde frenin boşaldığını anlayan Raif Korkmaz, sol tarafta oturan yolcuları sağ tarafa geçmesi için uyardı. Yolcular sağa geçince direksiyonu sağ taraftaki 472 sokağa kıran Korkmaz, aracı sol tarafından iki katlı bir evin balkonuna çarptırarak durdurdu.

Ayakta tedavi edildiler
Vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılan yolculardan yaralı olan üçü ve Korkmaz hastaneye kaldırıldı. Yolcular ayakta tedavi edilirken, belinden yaralanan Korkmaz tedavi altına alındı. Korkmaz, “Eğer caddeden devam etseydim, ileride pazar vardı. Ancak orada durabilirdim. Kendimi ölüme feda ettim. Allah’tan kimsenin burnu dahi kanamadı. Verilmiş sadakam varmış” dedi. Kazadan yara almadan kurtulan Deniz İrfan Soyaner de “Büyük kazayı bu şekilde atlatmak mucize, yaşadığıma inanamıyorum” diye konuştu. Adem Göçeri ise “Bir haftada iki kaza. Artık eski otobüsleri sefere çıkartmasınlar. Böyle taşımacılık olmaz. Canımız Allah’a emanet” dedi.