BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  GÜNCEL

Şoför ve engelli yolcu kavgasında şok küfürler!

Adana'da bir yolcu minibüsünde şoförle engelli yolcu arasındaki kavga kameralara yansıdı.

Abone ol

Adana'da ücretsiz biniş kartıyla şehir içi yolcu taşımacılığı yapan midibüse binen engelli yolcu ile araç şoförü arasındaki tartışmada bağrışmalar ve tehdit dolu sözler yolcular ve özellikle küçük yaştaki kızlar arasında panik yarattı.

Olay, midibüsteki güvenlik kamerası sayesinde aydınlatıldı. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 01 J 0030 plakalı midibüs sürücüsü Ali Tosun, dün duraktan araca binen ve ismi belirlenemeyen 60 yaşlarındaki vatandaşın ücretsiz biniş kartını cihaza okuttuktan sonra elinden alarak kontrol etti. Midibüsün güvenlik kamerasına yansıyan olaya göre, engelli kartının elinden alınarak kontrol edilmesine sinirlenen yolcu ile şoför Ali Tosun arasında tartışma çıktı. Yolcunun şoförün üzerine yürüyerek tehdit etmesi üzerine taşıtını durdurup yerinden fırlayan şöför Ali Tosun birbirlerinin yakasına yapışınca yolcular paniğe düşüp çocuklar çığlık atmaya başladı. Muavin ve yolcuların araya girmesi üzerine şoför, yerine geçerek yoluna devam etti.

Ancak yolcu, "Benim elimden kartımı alıyorsun, terbiyesizlik yapma, bana böyle davranamazsın, seni şikayet edeceğim, senin kulağını burnunu keseceğim" diyerek tehditler savunmayı sürdürdü. Şoför de, "Ağzını bozma otur yerine" diye uyardı. Tehditlerin devam etmesi üzerine şoför yolcuya hakaret ederek yerinden fırlayıp üzerine yürüdü. Yolcuların araya girmesiyle bir kez daha yerine geçen şoför, "Seni burada komaya sokarım, seni evinden gece aldırıp gebertirim" diyerek herkesin içinde bağırdı. Özellikle kadın yolcular arasında karşılıklı tehdit ve küfürleşmeler üzerine bazı yolcular midibüsten indi.

TARTIŞMAYI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Bu arada yaşanan tartışmanın bir bölümünü cep telefonuyla görüntüleyen kadın yolcu da, "Kavga ederek hepimizi tehlikeye sokuyorsunuz. Huzursuzluk çıkartmayın, bizi korkutuyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bir kız öğrenci de cep telefonu ile çektiği olay görüntüsü yerel Akdeniz TV'ye ulaştırdı.