BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Soçi zirvesi sonrası Erdoğan'dan sürpriz görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verimli bir görüşme gerçekleştirdik" açıklaması yaptı.

Abone ol

Soçi zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

ABD Başkanı Donald Trump'la görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verim bir görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme anına ilişkin bir fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımı T.C Cumhurbaşkanlığı Twitter hesabından da retweetlendi.

SOÇİ ZİRVESİ, SURİYE KRİZİ VE BÖLGESEL SORUNLAR 

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunların ele alındığını belirtti.

Kaynaklar, ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yapılacağını da duyurdu.

TRUMP TWITTER'DAN DUYURMUŞTU 

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme gerçekleştireceğini açıklamıştı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Erdoğan ile bu akşam telefonda görüşeceğim" mesajını paylaşmıştı. 

"Ortadoğu'ya barış getirilmesini konuşacağız" diyen ABD Başkanı Donald Trump, üstü kapalı olarak ABD eski Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu politikasını eleştirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, "Ortadoğu'ya girmemiz başından beri hataydı. Trilyonlarca dolara ve birçok cana mal oldu" ifadelerini de kullanmıştı.

Trump, şahsi Twitter hesabından yayınladığı mesajda şu görüşü dile getirmişti: 

"Ortadoğu'da başıma kalan bu kargaşayı çözmek üzere (ABD saatiyle) bu sabah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğim. Bu işi çözeceğim ama en başında hayatlar ve dolarlar (6 trilyon) kaybetmemiz hataydı."