BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  GÜNCEL

Sneijder İnter'den kaçmak istiyor

Galatasaray'ın görüşme yaptığı söylenen Hollandalı yıldız zirvedeki bir takımda oynamak istediğini söylüyor. BBC'den Simon Austin, 18 ay önce yere göğe sığdırılamayan oyuncunun şimdi neden İnterMİlan'ın yedek kulübesinde oturduğunu anlatıyor.

Abone ol

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in listesinde olduğu söylenen Sneijder ile sarı kırmızılılar arasında görüşme yapıldığı bildiriliyor.

"İstediği takımda oynar" denirdi ama Wesley Sneijder, bugünlerde sahaya bile çıkamıyor.

28 yaşındaki Hollandalı oyun kurucu üç ayı aşkın süredir resmi bir maça çıkmadı.

İnter Milan formasını giyen oyuncu yaş olarak olgunluk döneminin en verimli günlerini yaşıyor.

Avrupa'nın büyük kulüpleri Sneijder'in transfere elverişli olduğunun farkında ama ciddi bir teklif götüren bulunmuyor.

Mesele Sreijder'in oyunculuğu değil.

Yaşananlar, bir açıdan da Avrupa futbolundaki bir durumu gözler önüne seriyor.

Bir oyuncu düşünün: 18 ay önce yerlere göklere sığdırılmıyor ama şimdi istenilmez oluyor.

Sneijder, dünyanın en iyi 10 numaralarından biri olduğunu ispatlamış bir isim; takım arkadaşları, idmanlarda eski yüksek performansına ulaştığını söylüyor.

Milan'da forma giymediği son iki ay sakatlığının geride kaldığı günlerdi.

İnter ile Sneijder ile sorunu

Sorun olarak algılamak doğru olmayacak ama mesele Sneijder'in maliyeti...

Sneijder'ın yüksek ücret talebi, UEFA kuralları uyarınca İnter Milan'ın ortaya koyduğu "denk muhasebe kararlılığı" ile ters düşüyor.

Ağustos 2010'a geri dönelim.

O günler, Hollandalı futbolcunun oyun kurucu olarak dünyada bir numara olduğu günler.

Sneijder'li Hollanda 2010'da Dünya Kupası finaline çıkıyor; Mourinho yönetimindeki kulübü de Serie A, kupa ve Şampiyonlar Ligi'nde eşi görülmemiş bir "üçlü şampiyonluk" elde ediyordu.

İnter, bütün bu başarıların ardından Sneijder'a talebin yüksek olacağının farkında olarak 5 yıllık, sezonu 6 milyon eurodan, 1 milyon euro yıllık primli bir sözleşme önerdi.

Kulüp, kısa bir süre sonra cömertliğinden pişman oldu.

Pişmanlıkta, futbolcunun sakatlıkları ve 2010'daki form zirvesine yeniden tırmanma konusundaki başarısızlığı etkili oldu.

Milan, bütçe ayarlarını sıkılaştırmak zorunda; zira aksi halde Şampiyonlar Ligi'nden çıkarılabilir.

"Bütçe önlemleri"

Samuel Eto'o, Maicon ve Julio Cesar gibi yüklü ücret alan oyuncularını elden çıkarmayı başaran İnter en büyük mali yükü oluşturan oyuncuyu yollamak için kesin ve etkili bir adım atma ihtiyacı olduğunu belirledi.

İnter'in sportif direktörü Marco Branca kasım ayında masaya oturduğu Sneijder'ı maaşını 1,6 milyon sterlin düşürmeyi, prim ödemelerinde de yıl bazında yüzde 50'lik bir kesinti yapmayı kabul etmeye zorladı.

Sneijder kabul etmedi; bu, yedek kulübesinde uzun saatler anlamına geldi.

Sneijder'in taliplisinin çok olacağı beklenebilir haliyle; fakat İnter Milan 12 milyon sterlin istiyor; bunun üzerine gelecek maaş ödemeleri da var. Bu da bazı taliplileri soğutuyor.

İnter'in açmazı

Sneijder'in menajer ekibi İnter'e bir teklif götürmüş ve oyuncunun küçük bir ücret karşılığında serbest bırakılmasını istemişti ama kulüp de bunu reddetti. Böylece var olan tıkanıklığa gelindi.

Ama, ara transfer dönemi ocak ayı sonunda kapanıyor ve büyük ihtimalle kulüp taviz vermek zorunda kalacak.

Üstüne üstlük, ara transfer döneminde uzlaşma olmazsa kulüp Sneijder'i sezon sonunda serbest bırakmak zorunda kalabilir.

Hollandalı oyuncunun özel konuşmalarında İngiltere'ye gelmek istediği söylüyor.

Soren Lerby, Sneijder'in menajeri olarak Avrupa'nın en iyi futbolunun İngiltere'de oynandığını söylüyor ama oyuncunun esas olarak zirvede olan bir takımda oynamak istediğini belirtiyor.