BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

SKANDALDA SON DAKİKA

Polis akademisi sınavının sorularının çalındığını açıklamıştık. Bunu da soruları karşılaştırarak belgelemiştik. Ve karar çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER
Nergis Demirkaya/ ANKARA


İNTERNETHABER'in ortaya çıkarttığı sınav skandalında son dakika gelişmesi yaşandı... ÖSYM sınavı iptal etti...


Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı  sorularının çalındığını ispatlayan İNTERNETHABER, ÖSYM'yi de

bu konuda uyarmıştı... Deneme Sınavı adı altında bazı dershaneler tarafından o soruların seçilmiş öğrencilere dağıtıldığını yazmıştık...

Sınavdan bir gece önce olayı gündeme getirmiş ve elimize ulaşan o soruları da ÖSYM'ye iletmiştik...

ÖSYM'de soruların yüzde 80'den fazlasının aynı olduğunu belirleyince polis soruşturması başlattırmıştı...

İNTERNETHABER'de sınav soruları ile çalınan o soruları karşılaştırmış ve skandalı bu yolla belgelemişti.

ÖSYM'Yİ İNTERNETHABER HAREKETE GEÇİRDİ

Bu gelişmeler üzerine ÖSYM bugün sınavı iptal etme kararı verdi.

ÖSYM'den yapılan basın açıklamasında, 13 Eylül 2009 günü 9.30-11.30 saatleri arasında ÖSYM tarafından yapılan Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (kısaca PMYO Sınavı) ile ilgili olarak, sınavın yapıldığı saatlerde (saat 10.59’da) Merkezimize “....Sınav sorularının ele geçirildiğini ve KPSS Deneme Sınavı adı altında bazı dershaneler tarafından özel olarak seçilen öğrencilere iletildiğini ...” iddia eden bir haber iletilmiş; adı geçen KPSS Deneme Sınavı soruları ise Merkezimize saat 12.59’da (sınav bittikten yaklaşık 1,5 saat sonra) elektronik posta ile ulaştırılmıştır." denildi.

SINAV SORULARI ELE GEÇİRİLMİŞ
ÖSYM'nin yaptığı incelemeye göre sorular sınav öncesinde veya sabah ele geçirilmiş. Açıklamada, "Yapılan incelemeler sonucunda KPSS Deneme Sınavında yer alan 103 sorudan 88’inin, PMYO Sınavında sorulan 120 sorudan 88’i ile büyük benzerlik gösterdiği saptanmış ve KPSS Deneme Sınavı sorularını hazırlayan kişilerin PMYO sorularını sınav gününden önce veya sınav sabahı ele geçirdikleri kanaatine varılmıştır." denildi.

"SINAV GEÇERSİZ HALE GELDİ"

ÖSYM aldığı kararı YÖK ve Emniyet'e bildirdi. Açıklamada, "PMYO sorularının sınavdan önce ya da sınav başladıktan hemen sonra dışarıya sızması ile sınav geçerliliğinin zedelendiği görüşü oluşmuş ve gerekli soruşturmalar yapılarak olayın aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Yükseköğretim Kuruluna gerekli duyurular yapılmıştır" denildi.

YENİ SINAV KASIM'DA

ÖSYM iptal kararının ardından yeni sınav tarihini de belirledi. Yeni sınav 1 Kasım 2009 günü 9.30-11.30 saatleri arasında yapılacak. 1 Kasım 2009 günü yapılacak yeni sınavda adayların sınava girecekleri yerleri bildiren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri 15 Ekim 2009 tarihinden itibaren adayların adreslerine postalanacak.