BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  DÜNYA

Skandal Kudüs kararına Bahreyn'den skandal destek

AVUSTRALYA'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına İslam dünyasını şok eden bir isimden destek açıklaması geldi. Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife bu skandal kararı desteklerken tepki gösterenleri de eleştirdi.

Abone ol

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife Twitter üzerinde yaptığı açıklamada Avustralya'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını destekledi. Bahreynli bakan bu kararın Filistinlilerin meşru taleplerine dokunmadığını söyledi.

Avustralya’nın Kudüs'ün batısını İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını desteklemekle kalmayan Bakan Halife Arap Birliği’nin tepkisini de eleştirerek, tepkiyi sorumsuz bir açıklama olarak niteledi.

MEŞRU TALEPLRE DOKUNMUYORMUŞ
Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Arap Birliği’nin Avustralya’nın kararına tepkisini, "Sorumsuzca söylenmiş bir söz. Avustralya'nın kararı, başta Filistin'in başkenti Doğu Kudüs olmak üzere Filistinlilerin meşru taleplerine dokunmadığı gibi Arap Barış Girişimi'ne de dokunmamaktadır. Bunu en iyi bilen Arap Birliğidir." sözleriyle eleştirdi.

Al Halife'nin Twitter hesabından yaptığı açıklama büyük tepki topladı. Sosyal medya kullanıcıları, Al Halife'nin paylaşımına yine Twitter üzerinden cevap vererek onu İsrail'i desteklemekle suçladı.

Bir sosyal medya kullanıcısı, Al Halife'nin paylaşımına, "Bu, Siyonist İsrail'in dışişleri bakanı ancak ismi ve fotoğrafı yanlış olmuş. Senin de senin gibilerinin de Filistinlilerin haklarını belirleme yetkisi yoktur." ifadeleriyle cevap verdi.

İSRAİL İLE KÖRFEZ ÜLKELERİ ARASINDAKİ YAKINLAŞMA
Son günlerde başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere, Umman, Katar ve bazı Körfez ülkelerinin İsrail ile yakınlaşması ise dikkati çekiyor.