BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL

Skandal karara HDP'li vekillerden destek

AKPM'de Türkiye'nin yeniden denetim sürecine alınmasının kabul edildiği tasarı, 45'e karşı 113 oyla kabul edildi. Oylamada, 12 üye de çekimser oy verdi.

Abone ol

AKPM'de Türkiye'nin yeniden denetim sürecine alınmasının kabul edildiği tasarı kabul edilirken oylamada, AKPM Türk heyetinde bulunan AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri ret oyu verirken, HDPli Ertuğrul Kürkçü ve Filiz Kerestecioğlu Demir kabul oyu kullandı

Türkiye'nin yeniden denetim sürecine alınmasının kabul edildiği tasarı, 45'e karşı 113 oyla kabul edildi. Oylamada, 12 üye de çekimser oy verdi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye'nin yeniden denetim sürecine alınması kararına iki HDP'li üye Ertuğrul Kürkçü ve Filiz Kerestecioğlu katıldı. CHP'li üyeler de AKP ve MHP ile birlikte izleme sürecine karşı çıktı.

Ertuğrul Kürkçü, tümü üzerinde yapılan oylamada ise CHP'li üyelerin siyasi denetime karşı çıktıklarını belirterek "Bazı önergelerde AKP'ye karşı çıkıp sonra da izleme sürecine katılmamaları bile kendi içinde çelişki. CHP'liler devlet ile millet arasında bir tercih yapmak zorunda kaldığı zaman yine devleti tercih ettiler" dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne CHP'den Deniz Baykal, Gülsün Bilgehan, Haluk Koç, İlhan Kesici katıldı.