BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  GÜNCEL

Skandal hareket: Türk kökenli milletvekili Meclis'i karıştırdı!

Almanya'da Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen, Alman meclisinde, Almanya'nın terör örgütü DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarına yönelik yapılan bir oturumda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin bayrağını açtı.

Abone ol

Alman Der Spiegel haber sitesi, Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen'in mecliste yaptığı konuşmada Almanya'da yasak olan terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin bayrağını göstermesinin tepkiye neden olduğunu yazdı.

Türk kökenli Alman vekil Dağdelen, Almanya'nın DEAŞ'a karşı savaştığı halde, DEAŞ ile savaştığını iddia ettiği terör örgütü YPG'nin bayraklarını yasaklamasının mantıksız olduğunu öne sürerek bir anda terör örgütü YPG'nin bayrağını açtı. 

Yasağın 'Erdoğan'ın muhafızı olmak' anlamına geldiğini savunan Dağdelen, Almanya'da YPG bayraklarının yasak olmasını 'saçma' olarak nitelendirdi ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere'i eleştirdi. 

GABRİEL: "BAŞKA BİR ÜLKE İSTİYOR DİYE YASAKLAMADIK"

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise federal hükümetin Erdoğan’ın baskılarına boyun eğdiği yönündeki eleştirileri geri çevirdi. Gabriel, "Hiç kimse bu ülkede bir örgütü, başka bir ülkeden biri talep ediyor diye yasaklamadı" dedi.

Gabriel ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman ordusunun DEAŞ'a karşı mücadele misyonunun üç ay daha uzatılmasından yana görüş bildirdi. Gabriel, "DEAŞ'a ve geride bıraktıklarına karşı mücadeleyi bırakamayız" uyarısında bulundu.

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Dağdelen'in hareketine tepki göstererek, "Böyle bir şey yapması gerekmiyordu" ifadesini kullandı.

Alman meclisi, terör örgütü DEAŞ'a karşı ABD liderliğinde bulunan uluslararası koalisyonun içinde DEAŞ'a yönelik operasyonları uzatıp uzatmama konusunu görüşüyor. Almanya, DEAŞ'a karşı koalisyonda muharip güçler kullanmıyor. Alman misyonu keşif ve yakıt ikmali uçuşlarıyla sınırlı tutuluyor.