BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  GÜNCEL

Skandal Erdoğan kapağına Macron destek çıktı!

Fransız Le Point dergisi, kapağından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a diktatör' iftirası attı... Türkiye tepki gösterdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ise Le Point'e destek açıklaması yaptı.

Abone ol


Le Point dergisinin geçen Perşembe günü piyasaya çıkan son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör' suçlaması yapılırken, Türkiye ve Fransa'daki Türk kökenli kişi ve kuruluşlar hakkında bazı iddialar ortaya atıldı. Derginin sansasyon amaçlı iddiaları Fransa'da olduğu kadar Türkiye'de de tepki uyandırdı.

MACRON TWEET ATTI... Konu ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da açıklama yaparak, derginin skandal ifadelerine destek verdi. Macron, Pazartesi günü Twitter hesabı üzerinden, "Basın özgürlüğüne paha biçilemez. Onsuzluk, diktatörlüktür." mesajını paylaştı.

Derginin yayımlanması sonrası Fransa'nın güneyindeki Avignon kentindeki bazı Türk vatandaşları, dergi reklamlarını çeşitli şekillerde kapatmaya çalışarak tepkilerini ortaya koymuştu.

İBRAHİM KALIN: AMAÇLARININ NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da derginin yayımlanması sonrası 24 Mayıs'ta, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı: "Bir Fransız dergisi CB Erdoğan'a diktatör demiş. Bu saldırıları biliyoruz. Amaçlarının ne olduğunu biliyoruz. Millet ve mazlum halklar olup biteni görüyor. Türkiye'nin sizden talimat aldığı günler geride kaldı. 'Diktatör' diyerek o günleri geri getiremezsiniz."