BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  GÜNCEL

Skandal atama üniversiteyi karıştırdı!

Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, görevden ayrılmasına birkaç gün kala skandal bir atamaya imza attı.

Abone ol

İNTERNETHABER/ ÖZEL- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Selçuk Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Prof. Süleyman Okudan, mesleği mimarlık olan ve yakından tanıdığı bir bayan akademisyeni, eğitimi ve yetenekleriyle hiçbir ilgisi bulunmayan Reklamcılık bölümüne Yardımcı Doçent olarak atadı.

Fakültenin diğer akademisyenlerinin yargıya taşıdığı olay ise yeni bir skandalı tetikledi.

 GİDERAYAK KIYAK ATAMA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Hakkı Gökbel görevi eski Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'dan görevi sadece birkaç gün önce 27 Aralık'ta törenle devraldı.

Davacı olan akademisyenler, ataması yapılan Görkemli ve eşi tarafından odalarında tehdit edildi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü, skandal bir atamaya sahne oldu. Fakültede kontenjanı boş olan "yardımcı doçent" kadrosuna "mimar" olan Yardımcı Doç. Dr. Nur Görkemli  atandı.

YENİ YÖK BAŞKANI NE DİYECEK?

Konuya ilişkin İnternethaber'in sorularını yanıtlayan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, "Sosyal Bilimlere sosyal bilimci atanabiliyordu ama bir mimarı da reklamcı hoca yapmak hiç akıllara gelmemişti. Reklamcılık eğitimini ne lisansta ne yüksek lisansta ne de doktora eğitiminde almış birini üst düzey reklamcılık hocası olarak atamak oldu bittiye getirilerek yapılacak bir atama olmasa gerek. Şimdi yeni Selçuk Üniversitesi rektörü ve yeni YÖK Başkanı bu akıl almaz olayı kamuoyuna nasıl açıklayacak.

Bundan sonra mimarlar, reklamcılık bölümüne doğrudan yardımcı doçent olarak atanabilecekler mi? Ya da reklamcılık bölümü öğrencilerinin herhangi reklam eğitim almasına gerek yok mu? Bu konuda akademik camia yanıt bekliyor"

TEHDİT DE CABASI!

Konuyu mahkemeye taşıyan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, davaya ilişkin tebligatın Yrd. Doç. Görkemli'ye ulaşmasının ardından Tıp Fakültesi'nde profesör olan eşi Hüseyin Görkemli ile birlikte fakültedeki odasına geldiklerini ve adeta tehdit edildiğini söyledi:

"Sonra eşiyle birlikte odama geldiler. Benim yardımcım Yrd. Doç. İmran Uğur'da odamdaydı ve yaşananlara şahit oldu. Görkemli ailesi ile benim odamda konuştuk. Görkemli'ye niye bu atamanın yanlış olduğunu anlattım. Güzel güzel konuşuldu ancak 'davayı geri almamı almazsam işlerin kötüye gideceğini, tehdit etmediğini ama uyardığını' söyleyerek gergin şekilde gittiler.

Yardımcım Yrd. Doç.Dr. İmran Uğur'a da doçent olmaması için uğraşacağını söyleyerek onu da tehdit etmişler.

YÖK BAŞKANINA TWEET

Şimdi dava devam etmektedir. Bu olayı yök başkanına tweet ve mesaj atarak
duyurmaya çalıştım. Yani YÖK başkanının haberdar olduğunu söyleyebilirim."