BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.437,80
HABER /  EKONOMİ

Sizin yorumlarınızı kaale almıyoruz!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'i eleştirdi.

Abone ol

DENİZLİ’de yaptığı açıklamada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ile ilgili dokuz endişe belirttiğini dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurumu eleştirdi.

Zeybekçi, "Bir tanesi Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili değil. Onun için biz onlara, 'Sizin yaptığınız bu yorumları, biz ülke olarak kale almıyoruz' diyoruz" dedi.

Denizli’de uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in açıklamalarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Türkiye, IMF'yi yöneten 10 ülkeden biri haline geldi" dedi.

Bakan Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülke tarihinin en önemli seçimini yaparken geçen hafta seçimlerden önce Türkiye ile ilgili bir kredi derecelendirme kuruluşu, açıklama yapma gayreti ve acelesi içerisinde idi. Bizde 'biz onlardan bir hayır beklemiyoruz. Türkiye ile ilgili pozitif bir açıklama beklemiyoruz' dedik.

Moody’s, Türkiye ile ilgili dokuz tane endişe belirtmiş. Bir tanesi Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili değil. Onun için biz onlara, 'Sizin yaptığınız bu yorumları biz ülke olarak kale almıyoruz' diyoruz.

30 Mart seçimlerinden önce bunlar Türkiye'nin büyüme ve ekonomik göstergeleri ile ilgili 'Türkiye aşağıya gidecek' diyorlardı. O zaman biz bir söz söyledik. 'Yılın ikinci yarısının başında bugün aşağıya doğru ibresini gösterenler, tıpış tıpış o sözlerini geri alacaklar, Türkiye'nin bütün göstergelerini yukarı revize edecekler' dedim. Sırayla hepsi de yaptı.

Yani hepsi de istemese de biraz gönülsüz de olsa Türkiye'nin göstergeleri hep yukarı yönde revize ettiler. Türkiye'nin göstergeleri hep yukarıda olacak."