BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstanbullu Rum gazeteciden İnce'ye tepki

Bu açıklamadan incinmemek mümkün mü, ben kalkıp desem 1453'te gelen işgal kuvvetleri desem beni kaale alır mısınız , ciddiye alır mısınız ki...

Abone ol

CHP Milletvekili, Muharrem İnce’nin, 10 Kasım’da Eminönü Camii’nde Mustafa Kemal'in ölüm yıldönümü nedeniyle okutulan mevlit sonrası cami çıkışında basına "Atatürk olmasaydı, sizin adınız Yorgo olurdu, Dimitri olurdu" sözlerine İstanbul'da Rumca  yayınlanan Apoyevmatini si Genel Yayın Yönetmeni Mihail Vasiliadis A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Kadraj programında tepki gösterdi. İncindiğini belirten Vasiliadis, tepkisini şu sözlerle ifade etti:

 ATATÜRK'E DUA ETSİNLER

“Haklı buluyorum Muharrem İnce'yi bu konuda böyle düşünmekte sakınca yok. Özellikle son zamanlarda çok da lafı ediliyor. Eğer, bazı kişiler hele dedeleri, büyük dedelerinin adı Yorgo, Dimitri falansa kendi isimleri Ahmet, Hasan, Hüseyin ise bugün kendi adları, bundan memnun olmaları ve Atatürk'e dua etmeleri gerekir. İsimleri Yorgo ve Dimitri olarak kalsaydı 1941'de aileleri toplama kampına gider, 1943'te Varlık Vergisi öderler, ödeyemeyenler Aşkale'ye giderler, 6- 7 Eylül'de varlıkları yağmalanabilirdi, 1964'de menkul gayrimenkul malları gasp edilerek kendileri yurt dışına sürgün edilebilirdi. Bunlardan kurtulmuş oldular, bunun için bir teşekkür borçlular.”

Vasiliadis, İnce'nin Twitter'dan gelen tepkiler üzerine yaptığı “ben işgalci Yorgo ve Dimitrileri kastediyorum” açıklamasını ise şöyle değerlendirdi:

NASIL İNCİNMEYEYİM

“Bir şey insanın ağzından kaçtıktan sonra onu geri almak, yamalamak daha fazla batırır. En iyisi çıkıp çok affedersiniz, yanlış bir şey söyledim demek daha iyi. Filanca Yorgo'ya değil, Filanca Yorgo'ya dedim deyince kendini temize mi çıkarıyor, buraya gelenler asker, emir kulu, onun kabahati mi işgale gelmek. Belki bu adamlar burada öldü, kemikleri hala bu toprakta. Şimdi bu insanlara bu açıklamanın günahını atmak doğru mu. Bu açıklamadan incinmemek mümkün mü, ben kalkıp desem 1453'te gelen işgal kuvvetleri desem beni kaale alır mısınız , ciddiye alır mısınız ki bu Yorgo ve Dimitri'lere burada zor günler yaşatılmışsa ve bunu yaşatan partinin bir ferdiyse bu beyefendi nasıl incinmeyelim.”