BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Siz hangi partiyi yemek istersiniz?

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Petek Pastanesi'nin sahibi olan ve aynı zamanda bu pastanede çikolata imal eden Nuri Demir, siyasi partiler için ilginç bir çalışma yaptı

Abone ol

Diyarbakır'da bulunan bir pastane, siyasi parti logolarını çikolatalara işleyerek satışa sundu.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Petek Pastanesi'nin sahibi olan ve aynı zamanda bu pastanede çikolata imal eden Nuri Demir, siyasi partilerin amblemlerini çikolataların üzerine işledi.

Geçenlerde çikolata yapımı ile uğraşırken seçimin yaklaşması nedeniyle aklına değişik bir fikir geldiğini belirten Demir, siyasi patilerin amblemlerini çikolatalara çıkarma fikrinin ilginç bir çalışma olacağını düşündüğünü ve hemen bunu uygulamaya başladığını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Sol Partisi (DSP) gibi farklı 10'a yakın partinin amblemini çikolatalara işlediklerini kaydeden Demir, özellikle AK Parti ve BDP'den sipariş aldıklarını ifade etti. Demir, bu çikolataları yaparken halktan da olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, ''Aynı zamanda resimli çikolatalar da çıkartıyoruz. Halktan güzel tepkiler aldık. Siyasi partilerden milletvekili aday adayı olan kişiler bayağı sipariş verdiler. Mecliste bile bir araya gelmeyen partileri biz burada bir araya getirmiş olduk'' şeklinde konuştu.

2007 yılında Diyarbakır'da yapılan pasta yarışmasında il birincisi seçildiğini kaydeden Demir, ''Bu yarışmanın konusu da Diyarbakır'ın tarihi surları ile ilgili bir pasta çalışması idi. 2011 yılında uluslararsı gastronomi festivalinde İstanbul'da düzenlenen yarışmada bronz madalya aldım. Ve 2012 yılında Almanya'da düzenlenecek olan uluslararası pasta yarışmasına davet edildim. Bundan sonraki hedefim Almanya'daki yarışmada dereceye girerek Diyarbakır'a altın madalyayı kazandırmak olacak'' dedi.