BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Siyer sınavı nedir 18 Şubat sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan Siyer Sınavı'nın sonuncusu dün yani 18 Şubat Pazar günü rekor bir katılımla 75 ilde yapıldı. Siyer Sınavı sonuçları ise Mart ayında açıklanacak. Peki siyer sınavı neden yapılıyor sınavı kazananların ödülü ne?

Abone ol

18 Şubat 2018 pazar günü 75 ile 300 bin kişinin katıldığı Peygamber efendimizin hayatını ve davranışlarının öğrenilmesi içi yapılan siyer sınavı gerçekleştirildi. Siyer sınavında A, B,C,D,E kitapçığında yer alan soru ve cevapları nasıldı, sorular zor muydu,  Siyer sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edilen detaylar haberimizde. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez 2010 yılında düzenlenen, "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganlı Siyer Sınavı'na ilgi ve katılım her sene artıyor. Bu sene Türkiye genelinde 75 ilde gerçekleştirilen sınava 300 bini aşkın katılım oldu. Siyer sınavı sonuçları kurumun resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Mart ayında açıklanacak.

Siyer sınavı ödülleri neler?: Siyer sınavını kazananlara bilgisayardan umreye, kol saatinden kitap setine, sırt çantasından tam altına kadar farklı hediyeler veriliyor. Siyer sınavındaki ödüller kategorilere göre farklılık gösteriyor. Ödüller şu şekilde;

SİYER SINAVI : Sınavda A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardı. Kitapçıklarda 1. Kategori 60 soru ve 80 dakika cevaplama, 2. Kategori 80 soru ve 100 dakika cevaplama, 3. Kategori 100 soru ve 120 dakika cevaplama, 4. Kategori ve 100 soru ve 120 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendiriliyor. 

Yapılan sınav değerlendirmesi sonucu puanların eşit olması halinde ödül kazananlar komisyon nezaretinde yapılacak kura ile belirlenecek.

Siyer sınavı nedir neden yapılıyor: Siyer sınavı, son peygamber Hz. Muhammed (sav)'in hayatı, örnek davranışları ve bu dönemdeki İslam tarihi ile ilgili sorulardan oluşan bir sınavdır. Siyer sınavı, "Kutlu Doğum Siyer Sınavı" adı ile Türkiye çapında her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenir. Sınavda derece alanlara ise çeşitli ödüller verilir.

Siyer sınavının amacı; Bu konuda siyer sınavını her yıl düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu şu bilgiyi veriyor : "Platformumuz her yıl Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i daha yakından tanımak ve O' nun ahlakını örnek almayı amaç edinen bir çalışma olan siyer sınavı etkinliğini düzenlemektedir. Sınav Türkiye geneli olup katılmak isteyen herkesi kapsamaktadır. Siyer sınavına katılıp yeterli puanı elde eden katılımcılarımıza başta umre ödülü olmak üzere çeşitli ödüller verilmektedir. "