BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77

Siyasileri azarlama seansları nihayet sona erdi!

Yapılanların inkârı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tüm müdahalelerine rağmen, Erdoğan'ın öfkesini yatıştırmaya yetmedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ı kızdırmasaydı eğer, bu devran böyle sürüp gidecekti. Bildik "azarlama" seanslarının sonu hiç gelmeyecekti yani.

Başbakan'ın  "One minute" ile "Van munite" çıkışı arasında pek fark yok. 

Mesele, ne uzayan konuşmadır, ne de Feyzioğlu'nun yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kendi lehine fırsata çevirmeye çalışmasıdır. Asıl mesele, Van'da yapılanların inkârıdır. Metin Feyzioğlu Van'da yapılanları hiçe sayan bir konuşma yapmasaydı eğer, o gün yaşananlar belki de hiç yaşanmayacaktı. 

Yapılanların inkârı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tüm müdahalelerine rağmen, Erdoğan'ın öfkesini yatıştırmaya yetmedi.

Sonrası mâlum...


*

Bugüne kadar kurumların özel günlerinde siyasiler hep azarlandı. 28 Şubat sürecinde daha beter günler yaşadık. Bugünlerde yaşananlar ise (Haşim Kılıç ve Metih Feyzioğlu konuşmaları) ancak o günlerin sosu olabilir. Buna rağmen, azarlananlar cephesinin geçmişe göre sesi çok daha yüksek çıkıyor. 

Tarz yanlış olabilir ama gelinen nokta bence hayırlı olmuştur!

Başbakan Erdoğan, Davos'ta "One munite" dedikten sonra, "Bir daha da Davos'a gelmem" demişti hatırlayın.  Başbakan sözünü tuttu ve Davos'a ayak basmadı yıllardır. Davos ambargosunun bir benzerini Türkiye'de uygulamaya karar verdi Başbakan. Afyonkarahisar'da "Bir daha bunların konuştuğu toplantılara gitmem" dedi. 

Erdoğan'ın aldığı karar, siyasilerin her ortamda azarlanmasının sonunu da beraberinde getirecek. Bundan böyle yıldönümlerde gergin bir bekleyiş içinde olmayacağız, kimin ne konuşacağını merak etmeyeceğiz. Zira sıra sıra dizilen devlet erkanının olmadığı bir ortamda verilen mesajların da hiçbir ehemmiyeti olmayacak. 

Özetle...

Devlet erkanının peşine takılıp gelen kameralar karşısında yapılan şovlar son bulacak!

Daha da önemlisi, bugün azarlayanlar, yarın konuşacakları siyasileri mumla arayacak!

İşte o zaman, "Ne iyi etti!" diyerek Feyzioğlu'na arka çıkanların ne yapacağını gerçekten çok merak ediyorum.