BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Siyasilere İphone kullanma yasağı geliyor!

Apple'ın cihazlarının, siyasilerin dinlemesi gerekçesiyle siyasilerin akıllı cihaz kullanmasının men adilmesi konusunda yasa teklifi hazırlandı.

Abone ol

Teknoloji devi Apple'ın cihazlarıyla yabancı istihbarat teşkilatlarının, Rus siyasileri dinlediğini iddia eden vekil, yasa teklifi sundu. Eğer teklif geçerse İphone'un yasaklanması sözkonu.

Günümüz teknolojisinin en büyük sorunlarından birisi olan güvenlik unsuru yasakları da beraberinde getiriyor. Apple şirketinin popüler cihazı iPhone için yasaklanmasına dair yasa teklifi sunuldu. Teknoloji devinin çıkardığı cihazlar sayesinde yabancı istihbarat birimlerinin Rus siyasileri dinleyebildiklerini iddia eden milletvekili, iPhone cihazlarının Rus siyasiler tarafından kullanılmasının yasaklanması için kanun teklifi hazırladı. Dmitry Gorovtsov, hazırladığı yasa teklifinde siyasilerin Apple‘’n akıllı cihazlarını kullanmaktan men edilmesini istedi. 

ekran-resmi-2014-12-12-10.32.15.png

Rus haber ajansı Itar-Tass aracılığıyla açıklamalarda bulunan Gorovtsov, iOS işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazların siyasilerin yabancı istihbarat birimleri tarafından dinlendiğini savundu. Zaten Rusya’da yabancı şirketler tarafından üretilen akıllı telefonların casusluk amacıyla kullanılabileceği iddiası uzun süredir gündemde. 

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Izvestia geçtiğimiz hafta Savunma Bakanlığı’nda çalışan ismi belirtilmeyen bir yetkiliye dayandırdığı haberde ordu mensuplarının iPhone kullanmasının yasaklandığını açıklamıştı. Bu haberin ardından konuyla ilgili yapılan açıklamada böyle bir yasağın bulunmadığı ve askerlerin görevleri dışında kullandıkları cihaz konusunda özgür oldukları belirtilmişti.