BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Siyasette "siyasi travesti" polemiği

AK partili başkan CHP'li vekile dil uzatınca, CHP'li vekilin yanıtı da ağır oldu. "Siyasi travesti" sözleri yeni polemiğin fişeğini ateşledi.

Abone ol

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey’in, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz’ü eleştirirken yaptığı, “Fakir öğrencilerin bursunu kestiren bir partinin içinde olmaktansa, şereflice bağımsız milletvekili olarak hizmet vermeyi tercih ederim” açıklamasına Ağyüz, “CHP’ye dil uzatan siyasi travesti, önce aynaya bakmalıdır” cevabı verdi.

AKP'Lİ BAŞKAN: BEN OLSAM ŞEREFLİCE İSTİFA EDERDİM

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey bir yerel gazeteye verdiği röportajda, daha önce de çeşitli nedenlerle arasında gerginlik ve tartışma yaşanan CHP’li Ağyüz ve Ekici için, “Gaziantepli olan bu iki milletvekili, Gaziantep için büyük şanssızlıktır” iddiasında bulundu. Milletvekillerini, belediye icraatlarını yargıya taşıyarak engellemekle suçlayan Güzelbey, belediyelerin öğrencilere verdiği burslarla ilgili Anayasa Mahkemesi tarafından alınan iptal kararını eleştirerek, “Bursları engellenen öğrencilerin veballerini bu iki milletvekillerine atıyorum. ‘Bizim partimiz böyle bir karar aldı, biz de bu karara uyduk’ diyebilirler. O halde karara karşı çıksalardı. Bana göre, fakir öğrencilerin bursunu kestiren bir partinin içinde olmaktansa, şereflice bağımsız milletvekili olarak hizmet vermeyi tercih ederim. Ben, bu partiyi sosyal demokrat olarak görmüyorum” diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİL: SİYASİ TRAVESTİ AYNAYA BAK

Başkan Güzelbey’in bu açıklamasını, Ağyüz, yazılı açıklama ile yanıtlayarak, “Üyesi olmaktan gurur duyduğum CHP’ye ve CHP milletvekili olmama dil uzatan siyasi travesti önce aynaya bakmalıdır. Güzelbey, 6 yıllık başkanlık görevini rantçı ve yandaşlarını koruyan uygulamalar yapmakta geçirdi. Tarafımızdan yargıya taşınan davaların yarattığı kaos içerisinde sağa sola çirkince ve işgal ettiği makama yakışmayan biçimde saldırıda bulunuyor. Bu hakaret içeren sözleri için yargıda hesaplaşacağım” dedi.

Asım Güzelbey’in açıklamalarıyla ilgili dava açacağını belirten Milletvekili Akif Ekici ise açıklamasında şöyle dedi: “Asım Güzelbey meydanı boş buldu ve konuşuyor. Ama, hafta sonu Gaziantep’e gelip konuyla ilgili basın açıklaması yapacağım. Ayrıca, kendisiyle hukuk önünde hesaplaşacağım.” CHP Gaziantep İl Başkanı Avukat Hasan Öztürkmen ise yaptığı yazılı açıklamada, milletvekillerinin 72 saatte 72 milyonluk rant sağlanmasını sağlayan fıstık arsası imar değişikliğini yargıya taşıyarak, büyük bir rantı engellediği için Başkan Güzelbey’in hedefi olduğunu öne sürdü. Gaziantep için asıl şanssızlığın Asım Güzelbey’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması olduğunu iddia eden Öztürkmen, “Güzelbey, Atatürk’ün kurduğu ve geçmişte ailesinin de içerisinde yer aldığı CHP’ye söz söyleyecek biri değildir. Vatan şairi Namık Kemal’in, ‘Muini zalimin dünyada erbab-ı denaettir. Köpektir zevk alan sayyad-ı bi-insafa hizmetten’ şiiri günümüze ışık tutuyor” diye konuştu.

GÜZELBEY: KURUMSAL KİMLİĞE DEĞİL

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ses kayıtları da bulunun röportajının ardından bu kez yazılı bir açıklama yaparak şu görüşlere yer verdi: “CHP ile ilgili herhangi bir eleştiri yapmanın belediye başkanı olarak benim hakkım olmadığının bilincindeyim. Göreve geldiklerinden beri Gaziantep için yapılan her türlü iyi işlere karşı çıkan (mozaik müzesi, harikalar parkı, raylı sistem ve fakir öğrencilere verilen bursun kesilmesi gibi) bunu engellemek için her türlü yola başvuran iki CHP milletvekili için söylediğim ifadeler, CHP’ye mal edilemez. Bu açıklamamın CHP’nin kurumsal kimliği ile bir bağlantısının olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım.”