BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL

Sivil şehitlere ve sakat kalanlara özel tazminat

Darbe girişiminde şehit olan sivillerin yakınları ile sakat kalmış olanlara 150 bin TL özel tazminat verilecek.

Abone ol

Sivil şehitler ve başkasına muhtaç kalacak şekilde engelli hale gelenlere verilen tazminatın yaklaşık 3 katı ödeme öngörüldü. KHK ile 150 bin 613 lira tazminat kararı alındı

Olağanüstü hal uygulamasına ilişkin çıkartılan kanun hükmünde kararname ile 15 Temmuz mağdurlarının yaralarının telafisi için özel hükümlere yer verildi.

Habertürk'ün haberine göre, şehit olan sivillerin yakınları ile başkasının yardım ve desteğine muhtaç olacak derecede engelli hale gelenlere 150 bin 613 lira tazminat ödenecek.

Darbeye karşı direnirken yaşamını yitiren veya engelli hale gelen sivil vatandaşlar, şehit ve malul aylığı bakımından terörle mücadele ederken benzer durumla karşılaşan er, erbaş ve geçici koruculara sağlanan haklardan yararlanacak.

Buna göre, şehit olanlar için bağlanacak aylıklar, en az 4 yıllık yüksek öğrenim mezunu olanlar için sekizinci derecenin birinci kademesindeki; diğerleri ise onuncu derecenin birinci kademesindeki “memur” unvanlı kadrolarda bulunanların emekli keseneğine esas aylıkları üzerinden hesaplanacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ 101 BİN LİRA

Öğrenimlerinden dolayı daha yüksek şehit veya malul aylığı alması mümkün olanların hakları saklı tutulacak. Sivil şehitler ve sakat kalanların dışında diğer malullere ise 101 bin 885 lira tutarında tazminat ödemesi yapılacak. Sivil memurlardan hayatını kaybeden veya malul kalanlar için verilecek emeklilik ikramiyesi ise 101 bin 885 liradan az olamayacak.