BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Sivas'ta paralel yapı operasyonu!

Sivas'ta paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 12 polisin yargılanmasına devam edildi.

Abone ol

Sivas Emniyet Müdürlüğündeki usulsüz dinleme iddialarına ilişkin Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, tutuksuz 12 polisin yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın beşinci duruşmasına, sanık avukatları katıldı.

Usulsüz dinlemelere ilişkin dava dosyalarının birleştirilmesi için Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine muvafakat yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 6 Nisan'a erteledi.

Yayın yasağı nedeniyle duruşmaya basın mensupları alınmadı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, "Suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgüte üye olma", "Resmi belgenin düzenlenmesinde sahtecilik", "Kişiler arasındaki konuşmaların ve iletişimin hukuka aykırı dinlenmesi ve kayda alınması" ve "Kamuya ait araç ve gereçlerin suçta kullanılması" suçlamalarıyla bazı emniyet mensupları hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda, Sivas merkezli 18 ilde 13 Mart'ta operasyon düzenlenmiş, haklarında soruşturma başlatılan polislerden 2. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer S, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S, eski İstihbarat Şube Müdürü Fatih A, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Şevki P, komiser Melih A, polis memurları İbrahim A. ve Hasan G. tutuklanmıştı. Tutuklanan 7 emniyet mensubu, daha sonra serbest bırakılmıştı.