BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  SAĞLIK

Sivas'ta 'Domuz gribi' alarmı

Dün bir işadamının Domuz Gribi'nden hayatını kaybettiği Sivas'ta bugün bir kadının daha domuz gribi olduğu ortaya çıktı. İki de şüpheli vaka var.

Abone ol

Sivas'ta 'Domuz Gribi' alarmı verildi. Dün bir işadamının domuz gribinden hayatını kaybetmesinin ardından yeni doğum yapmış bir kadının da domuz gribi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca iki şüpheli hasta ile ilgili kesin bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Sivas'ta özel güvenlik şirketi sahibi evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar'ın tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 'H1N1' virüsünden hayatını kaybetmesinin ardından hastane acil servisinde tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Acil serviste görevli personel maske ve eldivenler ile çalışmaya başladı. Bu arada doğum için 13 Şubat günü hastanenen kadın doğum polikliniğine başvuran Dilek K. sezaryenle bebek dünyaya getirdi. Ancak doğumdan sonra ateşi yükselen Dilek K. anastezi yoğun bakım servisine yatırılarak tedavi altına alındı. 19 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Dilek K.'nin de domuz gribine yakalandığı öğrenildi. Dilek K.'den alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderilerek incelendi. Yapılan tetkiklerde Dilek K.'nin kamuoyunda 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı açıklandı. Hastanede tedavisi devam eden Dilek K.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

2 ŞÜPHELİ VAKA DAHA

Bu arada önceki gün domuz gribi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Atar'dan hastaneye başvurduğunda kan alan laboratuvar görevlisi G.A. ile Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi M.S.U.'da domuz gribi şüphesi ile enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılarak tedaviye alındı. Tedavi altına alınan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, alınan kan örneklerinin incelenmesi için Ankara'ya gönderildiği öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Sivas Valiliği, domuz gribinden bir kişinin ölmesi ve bazı hastaların da domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi alınması konusunda açıklama yaptı. İşadamı Mustafa Atar'ın H1N1 vakası sonucu hayatını kaybettiği bildirilen açıklamada, "Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi anestezi yoğun bakım servisinde yatmakta olan 2 hastadan Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı'na numune gönderilmiştir. D.K.'nin numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilmiş ve durumu iyidir. K.Ç.'den gönderilen numunenin sonucu henüz gelmemiştir. İlimiz sağlık kuruluşlarında domuz gribine yönelik önlemler alınarak hareket edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yeterli miktarda ilaç bulunmakta, ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarına verilmektedir. H1N1 mevsimsel grip olarak değerlendirilmektedir ve her yıl H1N1 vakası görülmektedir." denildi