BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor'un kararı Trabzon'u kızdırdı

Sivasspor'un Fenerbahçe taraftarına ayırdığı kontenjanı artırınca Trabzon yönetimi ateş püskürdü.

Abone ol

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Sivasspor'un Fenerbahçe taraftarına seyirci kontenjanı artırılması yönünde Futbol Federasyonuna yaptıkları başvurudan, bu saate kadar olumlu veya olumsuz bir cevap alamadıklarını belirterek, ''5149 sayılı kanunun futbol federasyonuna yüklediği görevleri yerine getirmesi gereken TFF, malesef görevden kaçarak şampiyonluk yarışını tartışılır hale getirmiştir'' dedi.

Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin Sivas'ta Sivaspor ile oynayacağı maçın, ligin son maçı olup şampiyonu belirleyeceğinden sezonun en önemli maçı olduğunu vurguladı.

KONTENJAN YÜZDE 50'YE ÇIKARILDI

Yener, ''FIFA, UEFA ve TFF'nin belirlediği deplasman takımlarının seyircisinin tribün kapasitesinin yüzde 5'i ile sınırlandırılmasına rağmen Fenerbahçe Kulübü'ne tribünlerin yüzde 50'si tahsis edilmiştir. Fenerbahçe Kulübü'nün deplasmanda seyirci dezavantajıyla oynaması gerekirken bu, avantaja dönüştürülmüştür'' diye konuştu.

FEDERASYON BAŞVURUMUZA CEVAP VERMEDİ

Bunun durumun, lig yarışında bir takıma avantaj sağlar hale getirdiğini savunan Yener, ''Türkiye Futbol Federasyonu da buna göz yummuştur. Futbol Federasyonu'na Pazartesi günü bu durumun düzeltilmesi veya önlenmesi için yazılı başvuru yapmamıza rağmen bu saate kadar herhangi olumlu veya olumsuz bir cevap alamadık'' ifadesini kullandı.

YÜZDE 5 KAPASİTE İLE SINIRLANDIRILSIN

Yener, Trazonspor Kulübü olarak yıllardır Sivasspor Kulübü ile dostane ilişkilerinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Bu başvurumuz hiçbir şekilde Sivasspor Kulübü'ne karşı değildir. Rıza Çalımbay ve futbolcularının bu maçta onurlarıyla mücadele edeceklerinden ve kazanmak adına sahada her türlü gayreti göstereceklerinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Ancak 5149 sayılı kanunun futbol federasyonuna yüklediği görevleri yerine getirmesi gereken TFF, malesef görevden kaçarak şampiyonluk yarışını tartışılır hale getirmiştir. Futbol Federasyonundan bu durumun düzeltilmesini bekliyor ve Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki Fenerbahçe seyirci sayısını yüzde 5 kapasite ile sınırlandırılması konusunda Futbol Federasyonunu göreve davet ediyorum.''