BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.473,11
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor’da yeniden başkan seçildi

Sivasspor Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin oylarının hepsini alan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, 3 yıllığına yeniden başkan seçildi. ...

Abone ol

Sivasspor Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin oylarının hepsini alan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, 3 yıllığına yeniden başkan seçildi.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen olağan kongreye Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve çok sayıda delege üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından denetim raporları, bilanço ve yeni sezon bütçesi oy birliği ile ibra edilerek kabul edildi.
Olağan kongrede delege üyelerine seslenen Başkan Otyakmaz, “Şahsın ve kulübüm 3 Temmuz 2011’de bizler şike yapmak gibi bir suçla suçlandık ve büyük bir travma yaşadık. Bizler şike yapmak gibi onursuz bir suçla suçlandık ve yargılandık. Bu yargılanma sırasında bizim için sevindirici gelişmeler oldu. Bütün ön yargılı incelemelere rağmen kulübümüzün bir kuruş dahil suistimale gitmediği, aksine büyük bir hassasiyet gösterdiği ortaya çıktı. Bütün defterlerimiz hesaplarımız didik didik edilmesine rağmen bizi bu manada suçlayamadılar. MASAK üç yıl defterlerimizi inceleyerek, defterlerimizi ibra etti” dedi.

"İNSANLARIN ELBİSE ÇANTALARI, PARA ÇANTASI DİYE GAZETELERE SERVİS EDİLDİ"
"Yargılama sırasında beni en çok üzen şey yargı sistemimizin ne hale geldiğini görmek oldu" diyen Otyakmaz, şöyle devam etti:
“Henüz yasal olarak şike diye bir suçun Türk Ceza Kanunu’nda yeri olmamasına rağmen küme düşme potasında olan Sivasspor’un şike yapabileceği öngörülerek, dinleme izni alınmasıyla başlamıştı adaletsizlik, bizden başka hiçbir küme düşme tehlikesi yaşayan takım, dinlenmeye alınmamıştı. Akabinde dönemin Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım’la yardımcı olarak benim rutin telefon görüşmelerim suistimal edildi. Neymiş hastalığından dolayı ertelemek zorunda olduğu bir toplantıyı bana bildirdikten ve o hafta kiminle oynayacağımızı sorduktan sonra inşallah kazanırsınız demiş. Ne diyecekti inşallah yenilirsiniz mi diyecekti? Ardından İl Güvenlik Kurulumuzun kararıyla ki bu toplantıda dönemin Sivas valisi, emniyet müdürü, spor müdürü ve yönetimimizin kararıyla Fenerbahçe’ye ayrılan biletler ve parasını tahsil için yapılan konuşmalar dosyada en büyük delil olarak sunuldu. Oysaki tüm paralar kulüpten kulübe banka havalesi ile geçmişti ve makbuzlar dosyadaydı. İnsanların elbise çantaları, para çantası diye gazetelere servis edildi. Havaalanında x-ray cihazlarından geçen bu çantanın hiç mi fotoğrafı yoktu, o çantada para olsa mutlaka fotoğrafı olurdu. Nitekim mahkeme de bu iddialar çürütüldü. Faruk beyin elindeki çantada misafirler için ayrılan biletlerin olduğunu valimiz, belediye başkanımız ve garnizon komutanımızın yeminli ifadeleri sayesinde ancak ispat edebildik. Ama bu sefer bana mahkemede hiç sorulmayan üçüncü bir çana ile suçladılar. Otel kamera kayıtlarını talep ettik kabul etmediler. Neden etmediler bilmiyorum. O akşam orada neler yaşandıysa hepsi kamera kayıtlarında vardı. Biz İTÜ’ye yolladık görüntüler sunucu da yoktu. Lehimize olan en önemli deliller buhar olmuştu. Maçtan önce takıma yapmış olduğum maç konuşmasında futbolcu kardeşlerime neler söylediğimin sorulması için mahkemeye getirilmesini istedik reddedildi. Bir tane Allah rızası için delil olmadan bize ceza verdiler. Şimdi karar bozuldu ama adalet için adil yargılama için hakkımızı vermedikleri takdirde telafisi olmayan sonuçların ortaya çıkması içten bile değildir. Kanunlarımız ’bir kişiye ceza verilmesi için yasal deliller olması gerekiyor’ diyor ama savcımız Mehmet Berk avukatlarımızın yanında bana ‘Maalesef ülkemizde masum olmak yetmiyor, masum görünmekte lazım’ diyor. Oysa sayın savcımızın görevi masum görünmese de masum olanın hakkını iade etmek değil midir?Ama bizi bu şekilde itham edenler bugün büyüğünden küçüğüne ve görevden atıldılar ya da görevden alındılar ve çok ciddi suçlamalara karşı karşıya kaldılar. Bunları hak için adalet için yaptılarsa ve ben bir kazaya kurban gittiysem hakkım onlara helal olsun."

"UEFA’YA ALINMAMAMIZ YÖNÜNDEN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GÖNDERİLER OLUYOR"
UEFA Disiplin Komitesi’nin Sivasspor’a soruşturma açması konusuna değinen Otyakmaz, “Bugün yine bu şartlar altında hazırlanmış dosya sebebiyle UEFA Disiplin Komitesi hakkımızda soruşturma açtı ve biz de maalesef ülkemizde adaletin içinde bulunduğu durumun ve hamiyetini anlatarak, savunma yapmak zorunda kalıyoruz. Diğer taraftan UEFA’nın tahkim kurulu olarak adlandırılan CAS Mahkemesi, Fenerbahçe dosyasını görüşürken tanık olarak küçük bir ifade vermeme rağmen dosyayı incelediğinde Sivasspor Kulüp Başkanı ve yöneticilerinin şike yaptığına dair bir kanat oluşmamıştır kararını vererek adeta adaletin nasıl olması gerektiği yönünde herkese ders vermiştir. Sadece masumiyetine gönülden inandığım kalecimiz Korcan açısında bir takım iddialar söz konusudur. Önümüzdeki Haziran ayında İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak olan toplantıda gerekli savunmanın yapılmasından sonra UEFA Kupası yolunda hiçbir engelin kalmayacağı görüşündeyim. Tabi bununla birlikte hem sosyal medya, hem de e-mail yoluyla bizim UEFA’ya alınmamamız yönünde bir takım gönderiler oluyor” şeklinde konuştu.

"BİZE ŞİKECİ DİYENLERİ, TRABZON’A SOKMAYIZ DİYENLERİ, GÖRECEĞİZ"
Şimdiye kadar sustuklarını ama bazı konuları artık paylaşmak istediklerini ifade deren Otyakmaz, "Sabrında bir sonu vardır. 3 yıldır sabrediyorum ama bunu kim anlar. Sosyal medyada, statlarda sürekli masum olmamıza rağmen şikeciler diye yazan ve tezahüratlar yapanlar, kendilerini temiz olduklarını iddia edenler, bizimkiler yapsa onları Trabzon’a sokmayız diyenler, bakalım aynı kararlılığı gösterebilecekler mi? 19 Mayıs 2011 Perşembe günü Mehmet Yıldız geldi, ‘Başkanım özel görüşebilir miyiz’ dedi. Odama geçtik. ‘Başkanım ben takım kaptanıyım, bunu sana söylemek zorundayım. Ama bana nereden duydun diye sorma, ben de isim isteme’ dedi. Trabzon’dan birilerin bazı arkadaşlara geldiklerini ve kendileri şampiyon yapacak skoru elde ettikleri takdirde bir milyon dolar teşvik primi vermeyi vaat ettiklerini, kendilerinin ise böyle bir işe girişemeyeceklerini, çıkıp onurları için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını, bunu söylememiş olarak farz edeceklerini söyleyerek, konuyu kapattıklarını belirtti. Ben de gerekli cevabı verdikleri için konunun çok fazla üzerinde durmadım. Ama yine de Zeki Mazlum’u aradım konuyu anlattım bunlar telefon tapelerinde mevcut” diye konuştu.

"RECEP DENİZER 1 MİLYON DOLAR TEŞVİK PRİMİ YOLLAMAK İSTEDİ"
Şike sürecinde bildiklerini delege üyeleriyle paylaşan Otyakmaz, “Savcılık sorunca bildiklerimi anlattım. Ceza evinden çıktıktan sonra Erdal Sarılar o Trabzonlu şahsın o hafta Abdurrahman Dereli’nin yanında Trabzonsporlu eski futbolcu Semavi’nin olabileceğini söyledi. Orduspor maçında Dereli’ye sordum evet Semavi’nin bir milyon dolar bize teşvik ettiğini Recep Denizer tarafından yollandığını söyledi. Bu konu aramızda kalacaktı fakat gelişen olaylar beni bu açıklamayı yapmak zorunda bıraktı. O sene Sivasspor-Trabzonspor maçından önceki akşam Trabzonspor yönetimine verdik. Bunu Sadri Şener, Hasan Yener, Nevzat Şakar, Zeki Mazlum ve Volkan Aydın ile bizim yöneticilerimizin olduğu bir ortamda Sadri başkana söyledim, iki şehrin arasındaki gerginliği azaltacak açıklamalar yapmasını, birinin burnu kanasa sorumlu olacağımızı söyledim. Recep Denizer Sivas’ta olduğu halde yemeğe katılmadı. Sadri bey merak etme gerekli açıklamayı yaparım dedi ama hiçbir açıklama yapmadı, aksine Sivasspor’a teşvik primi teklif etmenin Trabzonspor’u yenmek için Ofspor’a teşvik primi teklif etmeye benzeyeceğini söyleyerek başkanlığı bıraktı gitti. Ben şike yapmadığıma dair namusumu ortaya koydum ve bu sözümün ölene kadar arkasındayım. Onlar da bu söylediklerimi namuslarını ortaya koyup yalanlasınlar. Bu konuşmalarda saydığım isimlerin hepsi şahit öyle bir şey yapmadık diyemediler. Başlarını bile kaldırmadılar. Bu söylediklerimi onurum ve şerefim üzerine teminat altına alıyorum” dedi.
Konuşmasının sonlarında duygulanan Başkan Otyakmaz, daha sonra 117 delegenin tamamının oyunu alarak başkanlığa yeniden seçildi. Mecnun Otyakmaz’ın başkanlığında oluşan yönetim kuruluna Elaattin Akyüz ve Mehmet Boyraz yeni isimler olarak girdi.
Otyakmaz başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:
"Ekrem Munar, Elaattin Akyüz, Erdal Sarılar, Erdal Yılmaz, Erkan Bozatlı, Faruk Taşseten, Halit Yazıcı, Hayrettin Yıldırım, Mehmet Ali Topal, Mehmet Boyraz, Mehmet Oflaz, Murat Şahin, Ömer Sepet, Uğur Akkuş."
(İHA)