BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

Sivas seçim sonuçları - 2014 Yerel Seçimler

Sivas'da oy verme işlemi bitti, seçim sonuçları merak konusu. Sivas seçim sonuçları internethaber.com'da canlı veriliyor. Sivas seçim sonuçları, Sivas son seçim sonuçları;

Abone ol

Sivas seçim için saat 07.00'de sandık başına gitti, haliyle seçim sonuçları en erken alınacak illerden biri. Sivas seçim sonuçları son bilgilerle internethaber.com seçim sayfasında anlık verilerle önünüze gelecek. 

2014 Yerel Seçimler - Seçim sonuçları saat kaçta?

30 Mart yerel seçim sonuçları Sivas Belediyesi'ni kimin kazanacağı büyük merak konusu. Peki Tunceli seçim sonuçları ne olur? Sivas Büyükşehir'de geçen yerel seçim sonuçları nasıldı? 2009 seçimlerinde Sivas Büyükşehir'de seçimi kim kazandı?

İŞTE SİVAS SEÇİM SONUÇLARI

sivas seçim sonuçları.png

Seçim sonuçlarında CHP'nin önde olduğu iller

 Sivas 2009 yerel seçimleri BBP ile AKP arasında kıyasıya rekabete sahne olmuş seçimi BBP birinci parti olarak tamamlamıştı. 2014 yerel seçimlerinde ise Sivas'da BBP'nin aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceği merak konusu.

Seçim sonuçlarında MHP'nin önde olduğu iller

 Son Seçim Sonuçları - Seçim 2014 (CANLI)

Peki Sivas'da hangi parti kiminle yarışıyor? İşte 2014 yerel seçimleri Sivas Başkan adayları;

AK PARTİ.....SAMİ AYDIN

CHP............GÜLÜMSER HEPER

MHP............KÜRŞAD ERGÜN

SEÇİM SONUÇLARI CANLI İZLE TIKLAYIN

sivas, seçim sonuçları, seçim 2014, 2014 yerel seçim, istanbul izmir ankara seçim sonuçları, istanbul son seçim sonuçları, istanbul izmir seçim sonuçları ne durumda

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI SİVAS SEÇİM SONUÇLARI İLK VERİLER

seçim, seçim sonuçları 

SEÇİM SONUÇLARI CANLI YAYINDA İNTERNETHABER.COM'DA

seçim-sandiği-oy-verme-işlemi.jpgsivas, seçim sonuçları, seçim 2014, 2014 yerel seçim, istanbul izmir ankara seçim sonuçları, istanbul son seçim sonuçları, istanbul izmir seçim sonuçları ne durumdaSon seçim sonuçları internethaber.com sitesinden seçim yasağı kalktığı andan itibaren canlı olarak verilecek. İstanbul seçim sonuçları, Ankara seçim sonuçları, İzmir seçim sonuçları, Tunceli seçim sonuçları ve tüm illerin son seçim sonuçları canlı yayınlanacak. 

Son seçim sonuçları, nerede kim önde, hangi ili kim kazandı, AK Parti seçim sonuçları, CHP seçim sonuçları ve MHP seçim sonuçları canlı izlemek için internethaber.com'da olun!

Son seçim anketleri Türkiye genelinde AK Parti'yi işaret ediyordu. Peki son seçim sonuçlarına bu oy oranı yansır mı? Diyarbakır seçim sonuçları ne olur? Cemaatin aktif olarak muhalif olduğu Erzurum seçim sonuçları ne olur? 

2014 yılı Yerel Seçim Sonuçları internethaber.com adresinden seçim akşamı canlı olarak verilecek. Seçim yasağının kalkması ile birlikte il il seçim sonuçları bu adreste olacak. 

Tunceli seçim sonuçları, Mardin seçim sonuçları, Diyarbakır seçim sonuçları, Rize seçim sonuçları, İzmir seçim sonuçları, Adana seçim sonuçları, Antalya seçim sonuçları, Urfa seçim sonuçları, Trabzon seçim sonuçları, Hatay seçim sonuçları, Siirt seçim sonuçları ve tüm Türkiye geneli seçim sonuçları internethaber.com'da olacak. 

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK? 

YSK seçim sonuçları yayınlama yasağını saat 21.00'da kaldıracak. Ancak daha önceki yıllarda saat 21.00'ı beklemeden öncesinde de yayına izin vermişti. Bu yıl da seçim sonuçlarının saat 19.00'dan sonra yayınlanmasına izin verilmesi bekleniyor. 

Seçim sonuçları ile birlikte seçim haberlerini de anlık alacaksınız. İnternethaber.com seçim sonuçlarını 16 bin çalışanla sandık başından aktaracak olan AA'dan alacak. 

seçim pusulası, oy verme işlemi.jpgsivas, seçim sonuçları, seçim 2014, 2014 yerel seçim, istanbul izmir ankara seçim sonuçları, istanbul son seçim sonuçları, istanbul izmir seçim sonuçları ne durumda

SEÇİMLERDE KAÇ SEÇMEN OY KULLANIYOR

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi saat 07.00'de başladı ve saat 16.00'da tamamlanacak. Bu illerin dışında kalan illerde ise saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri 17.00'de sona eriyor.

Sakin bir ortamda geçen seçimlerde 26 milyon 704 bin 757'si kadın, 25 milyon 991 bin 75'i erkek toplam 52 milyon 695 bin 831 seçmen, 194 bin 310 sandıkta oy kullanıyor.

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin bazı bölümlerinde elverişsiz hava koşulları hayatı olumsuz yönde etkiledi. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Amasya, Rize, Trabzon, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de sandığa giden vatandaşların oylarını rahat şekilde kullanabilmeleri için yetkililer gerekli tedbirleri aldı. Okulların bahçelerinde ve merdivenlerde kar temizleme çalışması yapıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kars'ın Sarıkamış ve Ağrı'nın Taşlıçay ilçelerinde ise 4 sandık başkanının görevli oldukları köylere ulaşamadığı bildirildi.

seçim, seçim sandığı.jpgsivas, seçim sonuçları, seçim 2014, 2014 yerel seçim, istanbul izmir ankara seçim sonuçları, istanbul son seçim sonuçları, istanbul izmir seçim sonuçları ne durumda

SEÇİME ÇOK YOĞUN KATILIM

Yurt genelinde seçime katılımda yoğun ilgi de dikkati çekiyor. Özellikle yaşlı seçmenlerin vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandık başlarına erken saatlerde gitmeleri de dikkati çekti.

Bazı engelli ve yaşlı vatandaşlar, oylarını kullanmak için sandık başına yakınlarının yardımıyla gitti.

Silopi ilçesinde yaşayan Mehmet Şahin, 86 yaşındaki babası Yaşar Şahin'i sırtında taşıyarak, oy kullanması için okula getirdi. Kayseri'nin İncesu ilçesinde de 113 yaşındaki Döne Karaçavuş, mahalli idareler seçiminde oy kullanacağı okula ambulansla götürüldü.



yerel seçimler 2014 oy verme işlemi.jpg

2 saatte seçimi bitirdiler

Van'ın Edremit ilçesine bağlı 38 seçmenin bulundugu Köklü köyünde oy verme işlemi saat 09.00 itibarıyla tamamlandı. Köyde muhtarlık için tek aday olan İbrahim Gültepe'nin şimdiden seçimleri kazandığını açıklayabileceklerini belirten köyün eski muhtarı Mustafa Özbuz, köylülerin pazar tatilinin keyfini çıkarmak için erkenden gelerek oylarını kullandığını ifade etti.

SANDIK KAVGALARI

Oy verme işlemleri sırasında zaman zaman küçük çaplı olaylar da yaşandı. 

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi adayı Hakan Turgut, başka bir partinin mensupları tarafından darbedildi. Şanlıurfa'da da muhtar adayları arasında çıkan 2 ayrı kavgada, biri polis 9 kişi yaralandı. 

seçim pusulası .jpg

Bu arada Yalova'dan yerel seçimlerde oy kullanmak üzere Van'a gitmek için yola çıkanların içerisinde bulunduğu otomobilin Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde devrilmesi sonucu 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan bazı kişiler de oy kullanmak için geldikleri sandık başlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, işlemlerinin yapılması polis merkezlerine götürüldü.

seçimler 2014 yılı.jpg

Vatandaşlar SMS ile öğrenebilecek

YerelSecim2014 Projesi çerçevesinde, seçim sonuçlarını isteyen vatandaşların öğrenebilmesi için GSM şirketleriyle de anlaşmalar yaptı. Yapılan anlaşmalar çerçevesinde, seçim sonuçlarını merak eden vatandaşlar, hizmet aldığı GSM şirketinden SMS yoluyla bilgi alabilecek. Vatandaşlar, belirlenen hizmet numarası üzerinden, kendi seçim bölgesindeki sonuçları anında öğrenebileceği gibi Türkiye genelindeki sonuçlar hakkında da bilgi alabilecek.