BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Sivas memur cuma namazı tatili saatleri 8 Ocak

SİVAS'ta memur cuma namazı tatili bugün resmen başlıyor. Peki Sivas'taki memurlar cuma namazı tatiline saat kaçta çıkacak, mesaisine saat kaçta dönecek. 8 ocak Resmi Gazete'de yayınlandı.

Abone ol

SİVAS'ta memur cuma tatili bugün resmi kararla başlıyor. Peki Sivas'ta memurlar cuma tatiline ne zaman çıkacak, mesaileri ne zaman başlayacak?

Cuma günleri namaza gidenlerin mesaiye dönüşlerinde makul çerçevede, "esneklik" sağlanması istenecek.

MEMUR CUMA TATİLİ SAATLERİ

Bazı devlet dairelerinde 12:00-13:00 bazılarında 12:30-13:30 olarak uygulanan mesai cuma namazına göre düzenlenecek.

Cuma namazı ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı Cuma izni genelgesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sivas'ta cuma namazı 11:46'da başlayacak.

Genelgede, "Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; Cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmaksızın izin verilir. Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederin." denildi.

YENİ MESAİ SAATLERİ NASIL OLACAK?

Cuma namazı için hazırlanan genelgeyle ilgili detaylar belli oldu. Cuma günleri, kamu çalışanlarının namaz öncesi öğle tatiline girecek, namaz bitiminden sonra mesaiye başlayacaklar.

Başbakanlık tarafından cuma namazı için hazırlanan genelgenin bu hafta içinde yayımlanmasının planlandığı bildirildi. Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, cuma namazı için hazırlanan genelge ile kamu çalışanlarının cuma günü mesaisi, cuma namazı öncesi öğle tatiline girecek, namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak şekilde düzenlenecek.


Yetkililer, söz konusu düzenlemeye ilişkin, "Mesai kaybı yaşanmayacaktır. Genelgenin bu hafta içinde yayımlanması planlanmaktadır" ifadesini kullandı.

SAAT BELİRTİLMEYECEK

Edinilen bilgiye göre yayımlanacak genelgede belli saat aralığı belirtilmeyecek ve cuma günleri namaza gidenlerin mesaiye dönüşlerinde makul çerçevede, "esneklik" sağlanması istenecek. Bazı devlet dairelerinde 12:00-13:00 bazılarında 12:30-13:30 olarak uygulanan mesai cuma namazına göre düzenlenecek. Ağrı'da cuma namazı 11:20'de İstanbul'da 12:18'de kılınıyor.

Bu nedenle her ilde valiliklerin kontrolünde kadın ve erkek ayırımı yapılmaksızın cuma saati için izin verilecek.