BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.433,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sivas katliamı meclis gündeminde

Sezgin Tanrıkulu, Sivas katliamını hatırlatarak, "Katillerden El Kaide terör örgütü, IŞİD veya bağlantılı terör örgütleri saflarında savaşmak üzere daha sonra Afganistan, Irak ve Suriye'ye gidenler kimlerdir?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"2 Temmuz 1993 günü tarihe "Sivas katliamı' olarak geçen ve 35 yurttaşımızın yakılarak katledildiği olayın ardından tutuklanan ve mahkum olanlar kimlerdir?

Tutuklanan ve mahkum olan katillerden kimler hangi tarihlerde hangi mahkemeler ve hakimlerin kararları ile serbest bırakılmışlardır, tahliye edilmişlerdir?

Katillerden hiç yakalanmayan var mıdır? Varsa kimlerdir?

Katillerden El Kaide terör örgütü, IŞİD veya bağlantılı terör örgütleri saflarında savaşmak üzere daha sonra Afganistan, Irak ve Suriye'ye gidenler kimlerdir?

Ayrıca, 15 ve 20 Kasım 2003'te İstanbul'u kana bulayan ve dört bombalamada 63 insanımızı katleden El Kaide terör örgütü üyelerinden tutuklanan ve mahkum olanlar kimlerdir?

15 ve 20 Kasım 2003'te İstanbul'u kana bulayan ve dört bombalamada 63 insanımızı katleden El Kaide terör örgütü üyesi katillerden kimler, hangi tarihlerde hangi mahkemeler ve hakimlerin kararları ile serbest bırakılmışlardır, tahliye edilmişlerdir?

15 ve 20 Kasım 2003'te İstanbul'u kana bulayan ve dört bombalamada 63 insanımızı katleden El Kaide terör örgütü üyesi katillerinden hiç yakalanmayan var mıdır? Varsa kimlerdir?

15 ve 20 Kasım 2003'te İstanbul'u kana bulayan ve dört bombalamada 63 insanımızı katleden El Kaide terör örgütü üyesi katillerden halen Kırmızı Bülten ile arananlar kimlerdir?

Serbest bırakılan ve tahliye edilen El Kaide terör örgütü üyesi katillerden kimler El Kaide, IŞİD ve bağlantılı terör örgütleri saflarında savaşmak üzere daha sonra Afganistan, Irak ve Suriye'ye gitmişlerdir?"