BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Şivan Perwer de açlık grevine başlıyor!

Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine Kürt sanatçısı Şivan Perwer'in de başlayacağı öğrenildi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerindekilere destek vermek amacıyla, aralarında ünlü Kürt sanatçısı Şivan Perwer'in de bulunduğu bir grup sanatçının yarın Kuzey Irak'ın Erbil Kenti'nde açlık grevine başlayacakları belirtildi.

Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) yayın organı olan Peyamner'de yer alan habere göre, Türkiye cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin taleplerinin karşılanmasına destek amacıyla ünlü Kürt sanatçısı Şivan Perwer'in de aralarında bulunduğu bir grup sanatçı yarın Erbil'de açlık grevine başlayacak.

Perwer'in yanı sıra çok sayıda sanatçının katılacağı açlık grevinin yarın saat 10.00'da Irak Kürdistanı Parlamentosu karşında olan Şehid Sami Abdularahman Parkı'nda başlayacağı belirtildi.

1211116_sivan.hlarge.jpg

"ÖCALAN KÜRT HALKININ ULUSAL BİR LİDERİDİR"

Şıvan Perwer tarafından okuduğu basın açıklamasında, “Allah tarafından yaratılan bir dil nasıl yasaklanabilir?” diyerek anadilde eğitim önündeki engellerin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Perwer, Kürtlerin bu talepler için birçok kez başkaldırdığını hatırlatırken, “Tutsakların talepleri bizim taleplerimizdir. Ölümler yaşanmadan bu talepler yetine getirilmeli” dedi. 

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken sanatçı Perwer, “Abdullah Öcalan Kürt halkının ulusal bir lideridir. Siyasi bir Kürt lideridir” diyerek, Öcalan’a uygulanan görüş yasağının ne ulusal ne de uluslar arası hukukta yerinin olmadığını söyledi. 

Öcalan’ın durumunu İsa peygambere benzeten Şıvan Perwer, “Her ne kadar İsa’yı çarmıha gerdilerse de, bugün milyonlar ona inanıyor” dedi.

Perwer, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. Açlık grevine yeni katılımların da olması bekleniyor. Grevin ne kadar süreceği konusunda bilgi verilmedi. Grevci grubun, sürece göre karar alacakları belirtiliyor.  

KÜRT OZAN TWITTER'DA TT OLDU

Perwer'in açlık grevine girdiğini duyurması en büyük yankıyı sosyal medyada buldu. Twitter'da hızla TT listesine giren ünlü ozan hem destek hem de tepki mesajları aldı.

İşte Twitter'da Perwere gelen olumlu ve olmusuz tepkiler:

Şivan Perwer' e hain diyenin kendisi haindir. Önce Şivan kadar bedel öde ondan sonra konuş. Kürtlüğü herkes Şivan'dan öğrenmedi mi?

sivan perwer bir kurd sanatcisinin gostermesi gereken duyarliligi gostermistir.bugun ne yaptigiyla degerlendirmek en dogrusudur bence.

şivan perwer'in yaptığı şey de doğru. bazıları yine hakaret etmeye başlıyor. adamı pişman ettirmeyin, sıkı kucaklayın ki bir daha gitmesin

Şivan Perwer artık Kürt halkı nezdinde sadece ses olarak yaşayabilir. Kürt hareketini boşa düşüren, Gülen'e taziyede buluna Şivan sıfırdır!

Apê Musa'nın heykeli olur. Şivan Perwer veya Mehmed Uzun'un da... Ama her yerde büyük birader gibi duracak heykeller istemem.

Kendimi Sezen aksu ile aynı zamanda yaşadığım için cok şanslı hissediyorum :) o, sivan perwer, leonard Cohen, Kazım Koyuncu ... Bir sürü !

Şivan Perwer açlık grevine baslıyormus .Desenize bir kişi daha vitamınlenecek.

Simdi sivan perwer aclik grevine baslamis, nede : apo ve pkk icin o halde geber

şivan perwer seninde ölünü istiyoruz açlıktan geber...

şivan perwer denen sözüm ona sanatçı (anırmaktan başka bişey bilmiyor) açlık grevine başlamış. zaten ihtiyacıda var zayıflar :))))))

Şivan Perwer'de açlık grevine başlıyormuş.Aman ne üzüldük ne üzüldük La kökten geberip gidin hepiniz !

Şivan Perwer 'i pkk'dan ayırıp şirin göstermeye çalışanların haberi olsun açlık grevine destek için oda açlık grevi yapacakmış!

Kürtlerin yaninda degil dediginiz Sivan Perwer de aclik grevine destek weriyor tabiki sazi da onunla beraber..