BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  GÜNCEL

Şivan Perver ve Arınç yeniden buluşuyor

“Açılım Süreci”nde Şivan Perver’le yaptığı görüşme büyük yankı uyandıran Başbakan Yardımcısı Arınç’ın iki yıl aradan sonra sanatçıyla yeniden görüşecek.

Abone ol

Mart ayının ilk haftası Almanya’ya gidecek olan Bülent Arınç, bu ülkede yaşayan Şivan Perver’le görüşecek.

Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre Arınç ile Perver arasında yapılan görüşme zamanlama açısından dikkat çekici. İmralı ile görüşmelerin başladığı ve adına “Çözüm Süreci” denilen bir ortamda gerçekleşecek görüşmede Şivan Perver’in “barış” mesajlarıyla sürece açık destek vermesi bekleniyor.

Görüşmenin Berlin ya da Köln’de olacağı tahmin ediliyor. Arınç’ın 35 yıldır sürgünde yaşayan Şivan Perver’e, “Ülkene dön” çağrısı yapması bekleniyor. Perver, daha önce kendisine sorulan “ Dönmek ister misiniz?” sorusuna, “Nasıl dönmek istemem, benim halkımdır ben oradan geldim. Benim hamurum orda yoğruldu. Annem orda yatıyor. Babam orda oturuyor. Kardeşim, akrabalarım, halkım orda memleketim orası. İnsan istemez mi memleketine gitmeyi? Dünyayı da dolaşabilirim vatanımda kalmak isterim” yanıtını verirken, dönüş noktasında bazı kaygıları olduğunu da hatırlatmıştı.

Şivan Perver, son yıllarda PKK’nın da hedef tahtası haline geldi. Perver, Hollanda’da konserini basan PKK’lılara, “Biz halaya duracaktık. Bunlar bizi bütün dünyaya rezil etti. Ayıptır, artık yeter günahtır. Bu tarz şeyleri bırakın. Ben halkımın dostuyum. Ben sizin işçiniz ve Şivanınızım. Sizden bir ricam var. Çocuklarınıza sahip çıkın okutun. Bunlar gibi soytarı olup kendi halklarına saldırmasınlar. Bize terbiyeli bilgili akıllı çözüm üreten gençler lazım. Nevruzlarını gecelerini yıkan değil” sözleriyle tepki göstermişti.