BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.430,08
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişlili anneler artık daha bilinçli

Şişli’nin gelecek nesillerini yetiştirecek olan anneleri, “Bilinçli Anneler Okulu” nda yetişiyor.

Abone ol

Şişli Belediyesi “Bilinçli Anneler Okulu” ile aydın nesillerin yetişmesine ve ebeveyn-çocuk iletişiminin güçlenmesine öncülük ediyor.

“Bilinçli anne olmak; çocuğuna sevgisini koşulsuz ve filtresiz vermektir” şiarı ile başlatılan ve şimdiye kadar binlerce anneyle buluşan bu proje şimdi Şişli ilçesinde annelere çocuk gelişimi, alt ıslatma, tırnak yeme, kekemelik, ergenlik, motivasyon bozukluğu, madde bağımlılığı, internet, TV, Telefon bağımlılığı, hiperaktivitet gibi birçok soruna bilimsel pedagojik çözümler sunuyor.

ÜCRETSİZ PEDAGOJİK EĞİTİM

Ebeveynlerin daha bilinçli olmasını desteklemek amacıyla Şişli’deki anneleri eğiten Şişli Belediyesi ve S Konsept Akademi, 0-15 yaş grubu arasında çocukları olan 20-45 yaş grubu arasındaki annelere uzmanlar öncülüğünde, ücretsiz birebir pedagojik eğitimler veriyor. Aynı zamanda maddi durumu kötü olan ve dezavantajlı, yani aile içi istismar, şiddet gören, bağımlılıkları olan, parçalanmış aile ve çocuklara ücretsiz pedagojik danışmanlıklar düzenleniyor.

Şişli ilçesinde bugüne kadar 21 okulda 1200’den fazla anneyi eğiten Bilinçli Anneler Okulu, proje süresince 55 okulda 5 binden fazla anneye ulaşmayı hedefliyor. Sosyal sorumluluk projesi olan “Bilinçli Anneler Okulu” ile anneler doğru bilgileri uzman Pedagog/Psikologlardan interaktif bir şekilde alarak, çocukları ile daha iyi bir iletişim kurmanın püf noktalarını öğreniyorlar.

Bilinçli Anneler Okulu projesi ile çocuklar, anneler pedagojik anlamda bilinçlenmiş, doğru bildiği birçok yanlışlardan kurtulmuş; rehber öğretmenler ise üniversite onaylı Aile Danışmanlık Eğitimi alarak mesleki anlamda donanımlarını yükseltmiş olacaklar. Proje ile parçalanmış ailelere, yetim, öksüz kalan, şiddet gören, istismara uğrayan, madde bağımlısı olan çocuklara ulaşılarak onlara ve ailelerine doğru eğitim, danışmanlık, terapi desteği vererek daha sağlıklı, iletişimleri güçlü bireyler haline gelmeleri sağlanıyor.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü bilinçli ve sağlıklı nesiller geliştirmenin önemine değinerek; “Gelecek nesillerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi aşamasında yerel yönetimler olarak bizlere büyük görevler düşüyor. Geleceğimiz çocuklarımıza emanet, çocuklarımız da annelerimize emanet. Bunun için Şişli Belediyesi olarak ilçemizdeki annelerimize uzmanlar denetiminde pedagojik eğitimler vermeye başladık. Bilinçli Anneler Okulu ile annelerimiz, doğru bilgileri doğru kaynaklardan alarak sağlıklı nesillerin yetişmesine öncülük edeceklerdir” dedi.

Projenin kurucusu Uzman Psikoterapist/Pedagog Soner Koşan ise, “Bilinçli Anneler Okulu Projesi” nin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek; “Bu proje bugün burada 5.000’den fazla anneye, aileleri ile birlikte 15.000’den fazla Şişli vatandaşına ulaşırken hedefimiz seneye tüm İstanbul’da ve hatta Türkiye’nin birçok ilinde bu projeyi geliştirmek. Projemize olan güven ve destekleri için değerli Şişli Belediye Başkanımız Sayın Hayri İnönü’ye teşekkür ederim” dedi.

ANNELER NELER DEDİ?

Bilinçli Anneler Okulu’na katılan annelerin yorumlarından bazıları:

G.Ç. : Şımarık ve egosu yüksek çocukların bulundukları sınıflarda diğer çocuklara üstünlük kurma, baskın karakter davranışlarıyla sevimsiz ve can sıkıcı dönemler yaşıyoruz.Bu çocukları yetiştiren ailelere uygun bir dil seçilerek değerli bir seminer çalışmasının tekrar yapılmasını isterim.

M.T. : Torunuma yalnız ben bakıyorum, gelinim evi terk etti. Babası, yani oğlum, hapiste ben 58 yaşında hem çalışıyor hem de bakıyorum 7 yaşındaki torunuma. Allah razı olsun yardımcı olduğunuz için. Artık yalnız değiliz.

F.D. : Hayat koşullarının yarattığı sıkıntılarda kaçırdığımız duygu ve durumlarla ilgili yarattıkları farkındalık için Şişli Belediyesi’ne teşekkür ederim.

S.K. : Sorunlarımıza çözüm bulmak ve hatalarımızla yüzleştirdiği, özgüveni gelişmiş nesiller yetiştirme amacıyla anlattıkları için herkese teşekkür ederim.

S.S. : Yapılan bu proje katıldığım ilk proje. Çok eksiğim varmış, 50 yaşında olmama rağmen.

H.G : Sizi dinleyerek yetersizliğimi farkediyorum. Eksiklerimi tamamlıyorum. Toplantılar tekrarlansın istiyorum.