BIST 8.895
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,46
HABER /  GÜNCEL

Şişli'de son dakika istifa Emir Sarıgül açıkladı

Şişli Belediye Başkanlığı karıştı son dakika haberlere göre Emir Sarıgül ile birlikte bir belediye başkan yardımcısı daha istifa etti.

Abone ol

ŞİŞLİ Belediye Başkanlığından gelen son dakika haberlere göre Hayri İnönü'nün tehdit açıklamalarının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül ile Ali Ekinci istifa etti.

Hayri İnönü'nün 'bana küfür etti' iddiasında bulunduğu Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıkladı. Emir Sarıgül şuanda belediye binası önünde açıklamalar yapıyor.

BENİM ADIM EMİR SARIGÜL BİZ...

Belediye Başkan yardımcılığını bırakan Emir Sarıgül Meclis üyeliğine devam edecek. Emir Sarıgül istifasını şu sözlerle duyurdu;

-"Benim adım Emir SARIGÜL. Biz, koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi gelenekten geliyoruz. Gücümüzü koltuktan değil, kendi kişiliğimizden ve halkımızın sevgisinden alıyoruz. Gelinen bu noktada, her fırsatta Belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum".

MUSTAFA SARIGÜL:
ÜZÜLME OĞLUM!
screen-shot-2014-12-19-at-11.25.39-am.20141219120109.png

Emir Sarıgül'ün istifa etmesinin ardından Mustafa Sarıgül twitter hesabından şunu mesajı yazdı;
screen-shot-2014-12-19-at-11.58.58-am.png

Şişli Belediyesi'nde yaşanan kavgayla ilgili de konuşan Emir Sarıgül şunları söyledi;

-Ne tehdit, ne küfür. Bunlar bizim tarzımıza uygun davranışlar değildir. Bu iftiralarla ilgili olarak sayın Sarıgül hukuksal olarak gerekli davaları açmıştır. Ben de gerekli davaları açacağım.

-Bu konuda kamuoyunun önüne çıkmaktan dolayı üzüntülüyüz. Ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır. Bildiğiniz gibi, CHP olarak 30 mart yerel seçimlerinden sonra, yurttaşlarımızın teveccühüyle 29 meclis üyemizle beraber Hayri İnönü'nün başkanlığında göreve başladık.

İNÖNÜ BİZE DANIŞMADAN YAPTI

-Ne yazık ki, zaman içinde Sayın Hayri İnönü ile meclis grubumuz arasında yönetim anlayışından kaynaklanan bir uyuşmazlık olmuştur.

-Hayri Bey, Meclis Grubumuza danışmadan, görüş almadan, hatta bilgi dahi vermeden, yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemektedir.

-Bir kaç gün önce, Genel Başkanımızın huzurunda, Hayri Bey ve şahsımın katıldığı bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede, Genel Başkanımız, Şişlimize birlikte uyum içinde hizmet etmemiz konusunda bizlere talimat vermiştir. Ancak CHP Meclis Grubu olarak, bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz tüm uğraşlar ne yazık ki sonuçsuz kaldı. Hayri Bey, grubumuzun görüşlerini almadan istediği değişiklikleri yapma arzusunda ve bunda ısrar etmektedir.

BOMBALAYARAK İSTİFA ETTİ

Şişli Belediyesi'ndeki ilk istifanın sahibi olan Başkan Yardımcısı Ali Ekinci de ayrılığıyla ilgili şunları söyledi;

"Mustafa Sarıgül'den öğrendiğimiz 'birlikte, sevgiyle' anlayışıyla çıkğımız bu yolda vefasızlığın, ihanet ve gerçekliği asla olmayan iddiaların ortasında sağlıklı bir belediyecilik yapmamız mümkün değildir.

Sayın Mustafa Sarıgül'e ve yol arkadaşım Emir Sarıgül'e yönelik iftiraları kabul etmem mümkün değildir. Şu ana kadar tüm Türkiye'ye örnek olan Şişli Modeli'nin Sayın Hayri İnönü'nün kişisel hırslarına kurban edilmesini doğru bulmuyorum.

Sayın Sarıgül ile çıktığımız bu yolda topluma hizmet vermeye devam edeceğimizi belirtirken Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum."

ŞİŞLİ'DE NELER OLUYOR?

Şişli Belediyesi'ndeki kavga Hayri İnönü ile Emir Sarıgül arasında patlak verdi. CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salı günü ikiliyi biraraya getirerek barıştırmayı denedi. Ancak dün eşi bugün de Hayri İnönü demeç vererek, Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edildiğini söyledi.

EMİR DEĞİL SARIGÜL TEHDİT ETTİ

Hayri İnönü açıklamasında “Bana, ‘Emir Sarıgül seni tehdit etti mi’ diye sordular. Etmedi dedim. Beni tehdit eden Mustafa Sarıgül. Emir Sarıgül yanımda çalışıyor bana küfretti ama tehdit etmedi” dedi.

MUSTAFA SARIGÜL TWITTER'DAN YANIT VERDİ

Hayri İnönü'nün açıklamalarına Mustafa Sarıgül twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Sarıgül şunları yazdı;

-Demek ki iyihayri-inonu-ve-mustafa-sarigul.jpgliğin de bir bedeli varmış; Hayri'yi tebrik ediyorum!

-Hayri susuyor, hanımefendi konuşuyor; hanımefendi susuyor, Hayri konuşuyor...

-Görüyorum ki hanımefendi benimle ilgili övgü dolu sözlerini çabuk unutmuş.

-Sayın Hayri İnönü, benim sitemlerimi tehdit olarak algılıyorsa, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.




EMİR SARIGÜL İSTİFA ETSİN!


Emir Sarıgül'ün kendisine küfür ettiğini öne süren Hayri İnönü bu konuda da şunları söylemişti; -"Tutturuyor Emir, ‘Beni görevden al, görevden al’ diye. İstifa etmesi lazım. Bırakın bunu, Meclis’ten de istifa etmesi lazım. Bu saatten sonra artık Emir Sarıgül’le birlikte çalışma imkânımız yoktur. Daha önce de yoktu. Partimize zarar gelmesin diye sesimi çıkarmayıp oturuyordum. Sesimi çıkarmadıkça tepeme biniyorlar".