BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de çok kapsamlı sağlık şenliği

Şişli Belediyesi, sağlıklı yaşam ve kanserden korunmak adına tüm Şişlilileri uzman doktorlar ile buluşturdu.

Abone ol

Şişli Belediyesi ve Türk Kanser Derneği, daha önce hiç yapılmamış, çok kapsamlı ve tüm gün süren bir sağlık şenliğini hayata geçirdi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman’ın açılışını gerçekleştirdiği organizasyona katılan Şişlililer, sağlıkla ilgili tüm sorularına cevap buldular.

Kanser ile ilgili güncel birçok konunun ele alındığı etkinlikte, konusunda uzman çok sayıda doktor, kanserle mücadele, beslenme ve hareketin önemi ve sağlıklı yaşam ile ilgili Şişlililere bilgi verdi. Doktor ve hasta işbirliğinin öneminin vurgulandığı etkinlikte uzman doktorlar, obezitenin ve sigaranın önemli kanser sebeplerinden olduğuna ve kanser hastalarına uygulanacak tedavide nelere dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETLERİ

Etkinlik boyunca çadırlarda kurulu ekranlarda, meme ve prostat kanserleri ile ilgili bilgilendirme videoları yayınlandı ve sigara ve alkol bırakma uygulamaları, vücut kitle indeks ölçümleri, yağ kemik ölçümleri ve sağlığa dair birçok ölçüm ve uygulama tüm gün boyunca ücretsiz olarak yapıldı.

Etkinlikte ayrıca ücretsiz onko-psikolojik grup terapi seansları, sağlıklı yaşam için beslenme ve doğru nefes alma teknikleri, yoga ve meditasyon terapileri uygulandı. Yeni kitabı “Nefesle Yeniden Doğuş” u kitapseverler ile buluşturan nefes eğitmeni Nevşah Fidan Karamehmet de “Onkoloji Günü Etkinlikleri” nde ekibi ile birlikte ücretsiz olarak doğal nefese dönüş eğitimleri verdi. Sağlık merkezlerinin bilgilendirme stantlarının da yer aldığı etkinlik çeşitli kermes, müzik ve aktiviteler eşliğinde devam etti.

tedavi.jpg