BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Şişli Belediyesi'nde dayak Çankaya Belediyesi'nde teşekkür

DİSK üyelerinden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e teşekkür ziyareti.

Abone ol

CHP'li Şişli Belediyesi'nde dün belediye başkanı Hayri İnönü'nün korumalarından dayak yiyen DİSK üyeleri bugün bir başka CHP'li belediye olan Çankaya Belediyesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

DİSK üyeleri Çankaya Belediyesi önünde yaptıkları basın açıklamasında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e sendikal yapılanmaya destek verdiği için teşekkür ettiler.

“ÇANKAYA BELEDİYESİ BİZİM ÖRGÜTLÜ İŞYERİMİZDİR”-

Çankaya Belediye binasına eline çantasını flamasını alan her sendikanın gelip eylem yapamayacağını söyleyen DİSK Genel İş Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Ozan Ergün Doğan “Burası Bizim Örgütlü işyerimizdir. Evlerimize ekmek götürdüğümüz yerdir. Çankaya Belediyesi İşçisiyle, Memuruyla, Başkanıyla, meclisiyle ve bürokratıyla bir ailedir” dedi.

“İŞÇİLERİ ÇIKARAN TAŞERON ŞİRKETTİR”

Çankaya Belediyesi'ne iş yapan taşeron şirketten çıkarılan işçilerle ilgili yapılan eylemin konfederasyon tarafından kabul edilemez olduğunu açıklayan Doğan, Çankaya Belediyesi ailesinin bu yüzden “iyisiyle, kötüsüyle” tüm sorunu kendi içinde çözeceğini söyledi.

Doğan şöyle devam etti:

“O yüzdendir ki dün yaşananlar tekrarlamasına müsaade edeceğimiz bir durum değildir. İşçileri işten çıkaran taşeron şirkettir.Sendikamız Çankaya Belediye Başkanlığı’nın DİSK karşıtı ve hele işçileri işsiz bırakma gibi haksız bir eylem içinde olmayacağını da bilmektedir."

disk.jpg
“ÇANKAYA EMEĞİN BAYRAĞININ DİKİLİ OLDUĞU BELEDİYE”

Çankaya Belediyesi’nin emeğin bayrağının dikili bir yer olduğunu vurgulayan Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Nakliyat-İş’in işgal eyleminin DİSK Ankara Bölge Temsilciliğinden bağımsız DİSK bayrakları ile yapılmış olmasını da bu anlamda DİSK’i ve Çankaya’yı yıpratan bir eylem olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz. Çankaya Belediyesi’nde sendikal haklar ve işçi hakları ihlal edilmez, edilmesi durumunda buna ilk karşı duracak sendikanın da DİSK/Genel-İş olacağının da bilinmesini istiyoruz.”

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDE DAYAK

Sansasyonel olaylarla gündemden düşmeyen Şişli Belediyesi dün yeni bir skandal ile çalkalanmıştı. Belediye Başkanı Hayri İnönü ile görüşmek için belediyeye giden DİSK heyeti, İnönü'nün korumaları tarafından darp edilmişti.

DİSK Beyoğlu Şube Başkanı Zeynel Şahin başkanlığındaki heyet, Belediye Başkanı Hayi İnönü ile görüşmek için gittiği belediyede hiç beklemedikleri bir tutum ile karşılaştı. İnönü'nün Özel Kalem Müdürü emekli binbaşı Taner Biçer, DİSK heyetine yanlışlıkla randevu verildiğini, heyetin Belediye Başkanı ile görüşmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Randevuları olmasına karşın İnönü ile görüşemeyeceklerini öğrenen DİSK heyeti duruma tepki gösterince ummadıkları bir karşılık gördü.

9 KORUMADAN DİSK HEYETİNE MAKAM ODASINDA DAYAK!

Hayri İnönü'nün Özel Kalem Müdürü Taner Biçer, randevuda ısrar eden DİSK heyetinin binadan çıkartılması için korumaları çağırınca ortalık karıştı. Korumların DİSK Şube Başkanı Zeynel Şahin ve heyet üyelerini darp ettiği öğrenildi. Başkan Hayi İnönü'nün ise DİSK heyetinin darp edildiği anlarda belediye binasından apar topar ayrıldığı öğrenildi. İnönü'nün eski polislerden kurulan geniş koruma kadrosu, Mustafa Sarıgül ile yaşadığı gerilim sonrası medyada geniş yer bulmuştu.

Şahin, Şişli Florance Nightingale hastanesinde tedavi altına alındı. olayın duyulmasının ardından Şişli Belediyesi ve hastane önünde işçiler toplanıyor.