BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Sirvan maden ocağında son durum acı haberler var

SİİRT Sirvan'daki maden ocağındaki heyelan sonrası 3 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Sirvan maden göçüğünden gelen son dakika haberlere göre enkazda 13 işçi bulunuyor.

Abone ol

SİİRT'in Sirvan ilçesindeki bakır madeni sahasında dün akşam saatlerinde heyelan meydana geldi. AFAD, toprak altında 16 işçinin olduğunu açıklarken, kurtarma çalışmalarından peş peşe acı haberler geldi. Şu ana kadar 3 işçinin cansız bedenine ulaşılırken, 13 işçi için de her saat umutlar biraz daha tükendi.

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün akşam saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi toprak altında kaldı. 

KALAN İŞÇİLERE ULAŞILAMIYOR

Heyelan haberinin yetkililere bildirilmesi üzerine Siirt merkez ve Şirvan ilçesinden çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi bölgeye gönderildi. Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, kısa sürede olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını yönlendirdi.

3 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bölgeden gelen ilk bilgilere göre kurtarma çalışmaları sırasında 3 işçinin cesedine ulaşıldı. AFAD'ın açıklamalarına göre hale göçük altında 13 işçi bulunuyor. 

DAHA ÖNCE DE HEYELAN MEYDANA GELMİŞTİ

Bu arada, aynı bölgede, geçen 25 Temmuz tarihinde de heyelan meydana gelmiş ve can kaybının yaşanmadığı bu heyelanda 6 kamyon ile 2 iş makinesi toprak altında kalmıştı.

Heyelanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi gönderildi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, heyelan sonrası meydana gelen heyelanın ardından ilgili bakanlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yıldırım, göçük ve arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bakanlardan bilgi aldı.

CHP BÖLGEYE GİTTİ

Bu arada CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, twitter'dan yaptığı açıklamada, Siirt İl Başkanı ve beraberindeki heyetin bölgeye intikal ettiğini ve çalışmalar hakkında bilgi aldığını yazdı.